Welke problemen wachten de eigenaar van dracaena: voorspelling van ervaren tuiniers

Драцена

De titel van de meest populaire palmboom die in een stadsappartement te vinden is, kan veilig worden gegeven aan een bloem met de aantrekkelijke naam “dracaena”.

Ondanks de pretentieloosheid van deze plant, riskeert de eigenaar, als gevolg van het niet naleven van de zorgregels, een aantal problemen tegen te komen. Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, sprak over mogelijke problemen en manieren om deze op te lossen.

Bladkleurverandering

Als je merkt dat het blad groener is geworden, kan dit erop wijzen dat de dracaena niet genoeg licht krijgt. Lichte vlekken op de bladeren geven aan dat de zon te fel is voor de plant.

De verandering in bladkleur wordt echter niet alleen beïnvloed door zonlicht, maar ook door overmatig gebruik van kunstmest. Controleer uw bemestingsplan en verander in bijzonder geavanceerde gevallen de grond.

Drogen van bladpunten

In de regel geven vergeelde en gedroogde uiteinden van dracaenabladeren aan dat de watergift niet correct is georganiseerd. Bovendien kan het geen kwaad om te onthouden dat u de bloem moet besproeien.

Een andere reden die tot een soortgelijk resultaat kan leiden, is een concept.

Verlies van turgor

De bladeren van een bloem worden meestal slap door onderkoeling, wat vooral gevaarlijk is als de grond in de pot te vochtig is. Deze twee factoren – koude en hoge luchtvochtigheid – kunnen wortelrot veroorzaken.

Er is maar één uitweg: om de dracaena te reanimeren, haal je hem uit de pot en droog je de wortels. Verwijder rottende fragmenten en bestrooi de snijgebieden met gebroken steenkool. Verplant de bloem hierna in droge grond en vermijd het bevochtigen van de grond gedurende 3-4 dagen.

Eerder hebben we de vraag beantwoord of het mogelijk is om gekookt water te gebruiken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips