In de schaduw of in de zon: waar kun je pioenen beter planten?

Пион

Als u wilt dat pioenrozen u verrassen met weelderig groen en weelderige bloei, kies dan een geschikte plaats voor hen op uw site.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, sprak over waar deze meerjarige struiken zich prettig zullen voelen en waar niet.

Je krijgt dus alleen mooie en heldere bloeiwijzen als je de zonnige kant kiest voor het planten van pioenrozen.

Als pioenen, die in overvloed van zonlicht houden, zich in de schaduw bevinden, dan zal een dergelijk resultaat door het kweken ervan helaas niet worden bereikt.

Zorg ervoor dat er geen hoge bomen of struiken in de buurt staan, deze vormen ook een bron van ongewenste schaduw voor pioenrozen.

Bovendien moet je ervoor zorgen dat het gebied voor pioenrozen zich niet in een laagland bevindt – vanwege het feit dat er op dergelijke plaatsen altijd stagnatie van water is, zal de plant zijn volledige potentieel niet kunnen bereiken.

Ten slotte is een andere vereiste die voornamelijk betrekking heeft op boompioenen, het beschermen ervan tegen harde wind en tocht.

Daarom zijn deze vaste planten vaak te zien in de buurt van het hek – het belangrijkste is dat ze zich aan de lijzijde van het perceel bevinden.

Eerder deelde de deskundige haar mening over wanneer en hoe te innen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips