Welke fouten maken zomerbewoners bij het verzamelen van regenwater: schending van basisregels

Вода

Als u er ooit aan heeft gedacht om water op te vangen tijdens de regen, waarschuwen wij u meteen: het is niet voldoende om alleen maar een ton onder de regenpijp te plaatsen.

Volgens een expert uit de online publicatie BelNovosti, een wetenschappelijk agronoom en landschapsontwerper, maken zomerbewoners tijdens het opvangen van regenwater soms grove fouten die het eindresultaat beïnvloeden.

Laten we ze allemaal bekijken.

Ten eerste vinden tuinders en moestuiniers het niet altijd nodig om wateropvangbakken regelmatig te onderhouden.

Als je het opgevangen water langere tijd niet gebruikt, stagneert het. In dit geval zeggen ze dat het water “bloeide”, dat er sediment in werd gevormd en dat het in het algemeen een gunstige atmosfeer werd voor de ontwikkeling van pathogene micro-organismen.

Wat moeten we doen? Vergeet niet af en toe het waterreservoir leeg te maken en het vat schoon te maken. Dit is de enige manier om tandplak te verwijderen en bacteriën en algen te vernietigen.

Ten tweede, wat vooral belangrijk is, mag u voor de winter geen water in een vat laten staan ​​- bevroren vloeistof heeft de neiging in volume toe te nemen, waardoor de container barst.

Ten derde is het, om het vuil dat in het water aanwezig is van het dak te verwijderen, zinvol om onderaan de regenpijp een omleider te installeren, die voorkomt dat vreemde deeltjes in het regenwaterton terechtkomen.

Trouwens, en dit is het vierde: zoek een geschikt deksel voor het vat of bedek het in laatste instantie met folie – dit is opnieuw nodig om te voorkomen dat er vuil in de container terechtkomt.

Eerder spraken we over hoe het niet moet.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips