Hoe orchideeën te bemesten met bananenschillen: 3 effectieve recepten

Орхидея

Een van de meest betaalbare en nuttige meststoffen voor orchideeën is bananenschil, die veel kalium, calcium, fosfor en andere sporenelementen bevat.

Vandaag leert u hoe u bananenschilvoeding voor orchideeën kunt bereiden en gebruiken.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde hoe je een eenvoudige meststof voor een orchidee kunt bereiden.

Bananentinctuur

Bananentinctuur is een betaalbare en gemakkelijke manier om orchideeën te voeden met bananenschillen. Dit heb je nodig om het te maken:

• schil van 3 bananen;

• 3 liter water.

De bananenschillen moeten goed worden gewassen en in kleine stukjes worden gesneden. Dan moet je de schil in een pot van drie liter doen en deze met water vullen. De pot moet worden afgesloten met een deksel en gedurende 2-3 dagen op een donkere en warme plaats worden bewaard. Je moet de pot regelmatig schudden om te voorkomen dat de tinctuur zuur wordt.

De afgewerkte tinctuur moet door kaasdoek of een zeef worden gezeefd en worden verdund met water in een verhouding van 1:1. Met de resulterende oplossing kunt u de orchideeën één keer per maand water geven.

Bananen thee

Bananenthee is een andere manier om orchideeën te bemesten met bananenschillen. Om het te bereiden heb je de volgende ingrediënten nodig:

• schil van 1 banaan;

• 200 ml water.

De bananenschil moet op een radiator, in de zon of in de oven worden gedroogd tot hij volledig uitgehard is. Vervolgens moet je de schil in een blender of koffiemolen tot poeder malen. Een theelepel poeder moet met kokend water worden gegoten en 10-15 minuten worden bewaard. Wanneer de thee is afgekoeld, kan deze worden gebruikt voor wortelvoeding van orchideeën.

Bananenthee kan eens in de twee weken aan orchideeën worden gegeven.

Bananenpoeder

Bananenpoeder is een andere optie voor het bemesten van orchideeën met bananenschillen. Om het te bereiden heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • schil van 1 banaan.

De bananenschil moet in kleine stukjes worden gesneden en met de velzijde naar beneden op een bakplaat worden gelegd. Dan moet je de schil in de oven op 100 graden bakken tot ze knapperig is. De gebakken schil moet worden gekoeld en in een vijzel of hamer tot poeder worden gemalen.

Bananenpoeder kan worden gebruikt om orchideeën te voeden door het op het oppervlak van de pot te strooien. Dit kan één keer per maand.

Eerder vertelden we je welke planten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips