Welke giftige planten zijn er op de site te vinden? Opmerking voor zomerbewoners

клещевина

We planten vaak bloemen en andere mooie planten zonder te denken dat ze een gevaar voor ons kunnen vormen.

Dit is vooral belangrijk om te weten voor mensen met kleine kinderen en huisdieren.

De meest voorkomende vertegenwoordigers van de plantenwereld die schade kunnen veroorzaken:

1.

Deze boom wordt meestal langs schuttingen geplant, waardoor er een mooie groene haag ontstaat. Deze plant is volkomen pretentieloos en daarom handig voor tuinders. De vrucht lijkt op een egel, met daarin een boonvormig zaadje.

Dit is het grootste gevaar. Het bevat gif – ricine. Als je meerdere van deze ‘bonen’ eet, heeft iemand gegarandeerd problemen met de longen, nieren of lever.

2.

Dit zijn bloemen die er geweldig uitzien in bloembedden. Ze bloeien heel mooi en lijken op bellen. Alle delen van deze bloem zijn giftig. Vooral in de vruchten en wortels van de plant zit veel gif. Het is onwenselijk om zelfs maar aan de bloemen van de plant te ruiken, omdat duizeligheid en andere gevaarlijke gevolgen kunnen optreden.

3.

Deze bloem is algemeen bekend en erg populair omdat hij in het vroege voorjaar bloeit en aangenaam ruikt. Knollen en bladeren van narcissen zijn giftig. Ernstige gevolgen bij inslikken treden wellicht niet op, maar convulsies, misselijkheid en braken zullen zeker voorkomen.

4.

Dit zijn grote en mooie bellen, geliefd bij veel tuiniers. Apothekers gebruiken het om medicijnen voor het cardiovasculaire systeem te bereiden. Maar in geen geval mag je delen van deze plant zelf inwendig gebruiken. Anders ontstaan ​​er vrijwel gegarandeerd problemen met het hart en de bloedvaten.

5.

Iedereen kent en houdt van deze vroege prachtige bloemen met een heerlijk aroma. Na de bloei produceren ze vruchten die op bessen lijken. Zij vormen een grote bedreiging wanneer ze het menselijk lichaam binnendringen en ernstige vergiftiging veroorzaken.

6.

Een prachtige struik met witte, roze en paarse bloemen in de vorm van grote bollen bloeiwijzen. Ze doen kinderen soms denken aan suikerspin, en kinderen kunnen op de gevaarlijke bloeiwijzen kauwen. Helaas kan ernstige vergiftiging niet worden vermeden.

7. geurige kamperfoelie of kamperfoelie

Prachtige bloemen die een aangenaam aroma uitstralen. Kamperfoelie is vaak te vinden in tuinpercelen; tuinders houden ervan om het te laten groeien. De bessen die na de bloei worden geproduceerd, zijn zeer giftig. Als alternatief kunt u eetbare kamperfoelie planten.

Dit is een hoge struik (tot twee meter), hij draagt ​​grote bessen die op bosbessen lijken, maar zwart en grijs van kleur zijn. Deze bessen zijn gezond omdat ze grote hoeveelheden jodium, mangaan en zink bevatten.

8. en rode vlierbes

Deze struiken worden vaak gebruikt voor het kweken van hagen. Hun prachtige bloemen, die verwelken, veranderen in giftige bessen.

9.

Alle soorten jeneverbes, behalve de gewone jeneverbes, zijn giftig.

10.

Deze naaldboom wordt overal gebruikt in zuidelijke parkensembles en op privéterreinen. Alle delen van deze plant, behalve de rode bessen, zijn giftig. Het gif werkt in op het centrale zenuwstelsel.

Experts adviseren zelfs om je handen te wassen na aanraking van de plant. En vogels die graag van deze bessen smullen, hebben vaak last als een deel van de naalden samen met de bessen in hun slokdarm terechtkomt.

elf.

Dit is een prachtige wijnstokvormige bloem. De erwtvormige zaden die na de bloei ontstaan, zijn uiterst giftig.

We hebben gekeken naar de meest populaire planten die geliefd zijn bij tuinders en die aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het is beter om vooraf op de hoogte te zijn van alle gevolgen en op uw hoede te zijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips