Hoe rozenstekken te rooten: een onverwachte levenshack – elke tuinman zou het in zijn spaarpot moeten hebben

Розы

Het eerste dat ik iedereen die betrokken is bij het snijden van rozen wil adviseren, is om een ​​scherp mes te gebruiken, zodat je een nette snede krijgt.

Als je klaar bent met het snijden van de stekken, gebruik dan een schoon mes om een ​​paar krasjes te maken aan de onderkant van de stek.

Dit moet worden gedaan zodat de wortels sneller ontkiemen.

Hierna heb je een spons nodig die is ontworpen voor het afwassen.

Je moet het in verschillende stukken snijden en, gewapend met een schaar of een mes, gaten in elk ervan maken die vaag op zakken lijken.

Neem vervolgens 1 deel aloë-sap en verdun dit in 9 delen water. Aloë zal dienen als biostimulant.

Dompel de spons in de resulterende oplossing, laat hem weken en wring hem vervolgens uit.

Het enige dat overblijft is het plaatsen van de stekken in de gaten die in de spons zijn gemaakt, waarna de “structuren” verkregen uit de sponzen en stekken in een glas moeten worden geplaatst en in een zwaar opgeblazen (zoals een ballon) zak moeten worden geplaatst

Laat de zak met de stekken op een warme en lichte plaats achter – hang hem indien mogelijk naast het raam en transplanteer ze in de grond als de wortels verschijnen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips