Welke bloempot kies je voor een orchidee – transparant of mat? Moet alles weten

Орхидея

Gezien de tropische oorsprong van de orchidee moet je niet verbaasd zijn over de grillen en eisen van deze plant.

Iedereen weet hoe een bloem reageert op temperatuur, watergift, substraat en zelfs de bloempot. Veel mensen vragen zich al lang af welke bloempot beter is: transparant of mat.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons welke pot we moesten kiezen voor een orchidee.

Geschikte capaciteit

Glazen containers worden aanbevolen voor het kweken van orchideeën. Het is wenselijk dat het een transparante container is.

De reden is dat het in dit geval gemakkelijker is om de ontwikkeling van het wortelstelsel en de toestand ervan te volgen.

Bovendien is het in een transparante container gemakkelijker om het vochtniveau te controleren.

Je kunt orchideeën ook kweken in plastic bloempotten.

Ja, dit is niet de meest milieuvriendelijke optie, dergelijke potten zien er veel eenvoudiger uit dan glazen, maar ze hebben ook voordelen.

Het belangrijkste is dat, naast het feit dat een plastic bloempot goedkoper is, je optimale temperatuuromstandigheden kunt handhaven.

Dat wil zeggen, in een plastic pot raken de orchideewortels niet oververhit en bevriezen ze niet. En wat ook belangrijk is, het plastic breekt niet.

Het enige nadeel van een plastic bloempot is het onvermogen om de toestand van het wortelsysteem te controleren.

Maar als je ervaring hebt met het kweken van orchideeën, dan maakt de kleur of het materiaal van de bloempotten niet meer uit.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips