Wat te doen met rozen in een pot na de bloei: gooi ze zeker niet weg

Розы

De trieste statistieken zeggen: de levensduur van rozen gekocht in potten is in de meeste gevallen niet langer dan 3 maanden.

Om de bloem niet van tevoren te verliezen, adviseren een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper onmiddellijk na aankoop om de plant in een grotere container te verplanten.

Deze aanbeveling wordt verklaard door het feit dat de koningin der bloemen een redelijk ontwikkeld wortelstelsel heeft, wat betekent dat ze meer ruimte nodig heeft om zich normaal te kunnen ontwikkelen.

De volgende tip legt u uit wat u moet doen nadat de roos is uitgebloeid.

Er is een mening dat nadat het laatste bloemblad uit de struik valt, de roos met een gerust hart in de vuilnisbak kan worden gegooid, maar dit is niet zo – slechts een paar eenvoudige stappen zullen de bloem een ​​​​tweede leven geven.

Laat ten eerste geen verwelkte bloeiwijzen op de struik achter – ze moeten onmiddellijk worden gesnoeid.

Ten tweede, om een ​​​​roos in de grond te transplanteren, moet je de stekken uitvoeren.

Om dit te doen, moet je het stekje doorsnijden, in water leggen en wachten. Wanneer de wortels een grootte van ongeveer 2 cm hebben bereikt, kunt u beginnen met planten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips