Als je buurvrouw kleine narcissen heeft, betekent dit dat ze vergeten is ze te planten: herhaal niet de fouten van anderen

Нарциссы

Wanneer narcissen beginnen te groeien (meestal in het derde jaar na het planten), moeten ze opnieuw worden geplant.

Volgens een deskundige van de online publicatie BelNovosti, agronoom en landschapsontwerper, is dit nodig om grote knoppen te behouden en plantenziekten te voorkomen.

Wanneer en waarom narcissen planten?

Het wordt aanbevolen om narcissen na de bloei, in de zomer of herfst, minimaal eens in de vijf jaar te herplanten.

Houd er rekening mee dat het ongeveer een maand duurt voordat narcissen zich hebben ontwikkeld. Houd hier dus ook rekening mee bij het kiezen van het tijdstip waarop u uw narcissenbollen plant.

Tijdens de transplantatie kunnen bolziektes in een vroeg stadium worden opgespoord en geëlimineerd.

Hoe narcissen te planten

Om narcissen te planten en de bollen intact te laten, moet je voorzichtig zijn bij het opgraven van de bloemen samen met de grond.

Scheid hierna de bollen en plaats ze in nieuwe gaten.

Als er zieke en zwakke planten zijn geïdentificeerd, moeten deze worden weggegooid – in dit geval hoeft u nog steeds niet op weelderige bloei te rekenen.

Graaf gaten in een nieuw gebied dat bedoeld is voor het kweken van narcissen en maak een grondmengsel van oude verrotte mest, turf en zand gemengd met een kleine hoeveelheid as en superfosfaat.

Plaats de narcisbol samen met de aarde in het gat en besprenkel met het resulterende mengsel, waardoor de grond rond de plant lichtjes wordt verdicht.

Na het planten de narcissen goed water geven en bemesten met vloeibare mest.

Eerder schreef BelNovosti over hoe na de oogst.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips