Welke bloemen mogen niet thuis worden bewaard: slechte voortekenen en overtuigingen

цветок

Je huis decoreren met bloemen zorgt niet alleen voor comfort en is een lust voor het oog, maar helpt ook om positieve energie aan te trekken.

Er zijn echter veel tekenen en overtuigingen verbonden aan verschillende soorten planten die ongeluk of negatieve energie kunnen brengen.

Welke bloemen mogen niet thuis worden bewaard om slechte voortekenen te voorkomen?

Lelies: bloemen van verdriet en scheiding

Lelies worden vaak geassocieerd met rouw en verdriet. In oude culturen werden ze beschouwd als bloemen die verdriet en melancholie brengen.

Ze worden vaak gebruikt bij begrafenissen en bij afscheidsrituelen, waardoor de aanwezigheid van lelies in huis een ongewenste sfeer met zich mee kan brengen.

Er wordt aangenomen dat lelies scheiding en onenigheid in het gezin kunnen veroorzaken, wat tegenslagen en mislukkingen kan veroorzaken.

Cactussen: symbolen van eenzaamheid en ruzies

Cactussen symboliseren met hun stekels en ruige uiterlijk eenzaamheid en conflict. In populaire opvattingen worden ze geassocieerd met onenigheid en vijandigheid.

Het houden van cactussen in huis, vooral in de slaapkamer of woonkamer, wordt als een slecht voorteken beschouwd, omdat ze kunnen bijdragen aan frequente ruzies en een gespannen sfeer onder de leden van het huishouden.

Klimop en andere klimplanten: symbolen van wurging en gevangenschap

Klimplanten zoals klimop worden vaak gezien als symbolen van verstikking en gevangenschap.

Er wordt aangenomen dat hun aanwezigheid in huis gelukkige gebeurtenissen kan ‘verstikken’ en een gevoel van stagnatie en depressie kan creëren.

Sommigen geloven dat dergelijke planten letterlijk energie uit de omringende ruimte kunnen ‘zuigen’, waardoor hun eigenaren een gevoel van vermoeidheid en apathie krijgen.

Varens: dragers van negatieve energie

Varens worden, ondanks hun schoonheid en pretentieloosheid, in populaire overtuigingen geassocieerd met negatieve energie. Ze worden beschouwd als ‘vampiers’ en absorberen vitaliteit en energie.

Het wordt niet aanbevolen om varens in woonwijken te houden, omdat ze een gevoel van angst en rusteloosheid in huis kunnen brengen en ook de gezondheid en het welzijn van de leden van het huishouden negatief kunnen beïnvloeden.

Ficus: kluizenaarplant

Ficus lijkt met zijn grote groene bladeren een ideale plant om een ​​gezellige sfeer te creëren.

In sommige culturen wordt echter aangenomen dat ficusbomen eenzaamheid aantrekken en scheiding bevorderen.

Mensen geloven dat het hebben van een ficusboom in huis potentiële partners kan vervreemden en tot onenigheid in persoonlijke relaties kan leiden.

Daarom vermijden veel mensen deze plant, ondanks zijn schoonheid.

Monstera: symbool van onvoorspelbaarheid en chaos

Monstera ziet er met zijn ongewoon gesneden bladeren exotisch en aantrekkelijk uit.

In sommige overtuigingen symboliseert het echter onvoorspelbaarheid en chaos.

Er wordt aangenomen dat Monstera chaos en instabiliteit in huis kan brengen, waardoor de harmonie en rust in het gezin wordt verstoord. Haar aanwezigheid in huis kan onverwachte en onaangename gebeurtenissen veroorzaken.

Orchideeën: symbolen van kwetsbaarheid en bedrog

Orchideeën staan ​​bekend om hun schoonheid en gratie, maar in sommige culturen worden ze beschouwd als symbolen van kwetsbaarheid en bedrog.

Er wordt aangenomen dat orchideeën de illusie van welzijn kunnen creëren en negatieve gebeurtenissen en mislukkingen kunnen verbergen.

De aanwezigheid van orchideeën in huis kan een gevoel van instabiliteit en bedrog veroorzaken, vooral in persoonlijke en familiale relaties.

Vetplanten

Vetplanten worden, net als cactussen, vaak geassocieerd met eenzaamheid. Het wordt niet aanbevolen om ze in huis te houden, omdat ze isolatie en isolatie kunnen symboliseren.

Sommige culturen geloven dat vetplanten eenzaamheid en gebrek aan communicatie kunnen bevorderen.

Geranium

Geranium is niet alleen een prachtige plant met een aangenaam aroma, maar ook een echte genezer. In sommige overtuigingen wordt het echter geassocieerd met conflicten en ruzies.

Ze zeggen dat als er geranium in huis is, dit kan leiden tot veelvuldige misverstanden en meningsverschillen tussen familieleden.

Bloemen met scherpe bladeren

Alle planten met scherpe of stekelige bladeren worden beschouwd als symbolen van agressie en onenigheid.

Hun aanwezigheid in huis kan bijdragen aan conflicten en een gespannen sfeer.

Daarom wordt aanbevolen om dergelijke planten in woongebouwen te vermijden.

Eerder vertelden we je of je tomaten met bier kunt drinken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips