Waarom petuniabladeren geel worden: de fout ligt bij de teler zelf

Петунии

Als je merkt dat het blad van je favoriete petunia geel begint te worden, wanhoop dan niet – het is nog niet te laat om de situatie te corrigeren en de bloemen ‘weer tot leven te wekken’.

Om dit te doen, moet u uw eigen acties zorgvuldig analyseren om te bepalen of er fouten uit de onderstaande lijst zijn gemaakt tijdens het kweken van bloemen.

Geen drainagegaten in potten

Als er voortdurend water in de potten blijft staan, zal het wortelstelsel van de planten gaan rotten. Als gevolg hiervan zal het bovengrondse deel van de bloem ook beginnen te lijden onder schade aan de wortels – het blad zal geel worden en de bloemen zullen niet verschijnen.

Stikstof tekort

Er is een mening onder bloemenkwekers dat petunia’s tijdens de bloei alleen kalium-fosformeststoffen nodig hebben. Maar in feite laat de plant elke dag bladeren groeien, dus hij heeft regelmatig bemesting met stikstof nodig.

Om petunia’s te voorzien van alles wat ze nodig hebben, probeer het volgende recept: los 1 eetlepel calciumnitraat op in een emmer water en geef de planten water bij de wortel – 100 ml per 1 liter aarde.

Geef de planten na het bemesten water met gewoon water.

Chlorose

Deze ziekte treft planten die groeien op alkalische en neutrale bodems, waar vaak een teveel aan meststoffen aanwezig is. Hierdoor worden de bladeren geel en sterven ze af.

Om het probleem op te lossen, moet je het water verzuren met citroenzuur en de planten één keer per week water geven met de resulterende oplossing.

Eerder hadden we het over hoe je het moet doen bij warm weer.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips