Waarom meeldraden uit lelies verwijderen: deze truc is alleen bekend bij gevorderde bloemenkwekers

Лилии

Misschien heb je ooit je buurvrouw op het platteland magie zien uitoefenen in haar bloementuin, waarbij ze de meeldraden van lelies verwijderde.

Als je geïnteresseerd bent in de redenen voor dit gedrag, dan is alles eenvoudig: dit is een favoriete levenshack voor het kweken van bloemen waarmee je de bloei van lelies kunt verlengen – zelfs voor een paar dagen.

Het voordeel van een dergelijke actie is trouwens dubbel: zo ben je niet bang dat lelies je kleding bevlekken met stuifmeel, wat, zoals je weet, moeilijk te wassen is.

Als je besluit deze truc toe te passen op je bloementuin, ga dan vroeg in de ochtend aan het werk, voordat de helmknoppen barsten.

Zo krijgen je handen en spullen zeker geen vlekken.

Omdat het gesprek over het snoeien van lelies is gegaan, achten wij het noodzakelijk om nog een belangrijke vraag onder de aandacht te brengen: wanneer moeten vervaagde knoppen worden verwijderd?

De procedure kan op twee manieren worden uitgevoerd: de bloeiwijze volledig verwijderen of de bloemen één voor één afsnijden.

Belangrijk: verwijder de toppen niet overhaast totdat de stelen geel worden en beginnen uit te drogen, anders voorkom je dat de planten voldoende energie verzamelen om de winter te overleven.

Laat bij het snoeien van stengels een stronk 5 centimeter hoog boven de grond. De procedure moet in de late herfst worden uitgevoerd, vóór het begin van de vorst.

Eerder vertelden we je wat ze niet leuk vinden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips