Waarom wordt de anjer als een rouwbloem beschouwd: er zijn verschillende theorieën over deze kwestie

Цветы

Het is onwaarschijnlijk dat iemand van ons met een boeket anjers naar een vakantie zal komen, en dat allemaal omdat het gebruikelijk is om ze voor begrafenissen te kopen.

Maar waarom hebben deze specifieke bloemen zo’n reputatie gekregen? Laten we het samen uitzoeken.

Waarom is de anjer een rouwbloem?

Volgens één legende ontstond de traditie tijdens de Franse Revolutie (1789-1799).

De rode kleur van de anjers werd een symbool van de Napoleontische oorlogen: ze werden gedragen door de aanhangers van Bonaparte, omdat deze tint de kleur was van zijn honderdduizend bewakers. En omgekeerd: de tegenstanders van de keizer kozen voor witte anjers.

Na verloop van tijd werd de bloem de personificatie van moed en pijn van oorlog.

Er is een andere versie die met dezelfde periode wordt geassocieerd: in de tijd van Napoleon gaven Franse vrouwen die hun geliefden de oorlog in stuurden rode anjers als symbool van kracht en doorzettingsvermogen, omdat anjers bekend staan ​​om hun doorzettingsvermogen.

Deze betekenis werd versterkt tijdens de Grote Patriottische Oorlog, toen mensen symbolen van moed en dapperheid nodig hadden.

Vervolgens werden bloemen onder veel volkeren geassocieerd met oorlog en verdriet, en werden ze op de graven geplaatst van soldaten die in de oorlog waren omgekomen.

We hebben eerder de aanwezigheid van een beschermengel in uw huis vermeld.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips