Welke bloemen moeten in juli worden gezaaid: 90% van de zomerbewoners weet er helemaal niets van

цветы

Planten die midden in de zomer worden gezaaid, hebben de tijd om sterker te worden en een sterk wortelstelsel te ontwikkelen voordat het koude weer begint, en in het nieuwe seizoen zullen ze je verrassen met een vroege, weelderige bloei.

In warme klimaten kunnen bloemzaden in juli het beste in halfschaduw worden gezaaid. En na het zaaien is het belangrijk om de bodemvochtigheid in de gaten te houden, zodat de zaden gelijkmatig kunnen ontkiemen.

Het zaaigebied mag niet worden bedekt met folie, omdat jonge en zwakke scheuten eenvoudig kunnen verbranden. Het is het beste om de zaaiplaats af te dekken met afdekmateriaal: het laat het licht goed door, geeft een beetje schaduw en houdt vocht vast.

In juli kun je tweejaarlijkse vergeet-mij-nietjes zaaien. Deze plant wordt 30 cm hoog en is verkrijgbaar in de kleuren wit, roze of blauw.

Aan het begin van de herfst zullen vergeet-mij-niet-zaailingen de tijd hebben om volwaardige struiken te laten groeien, en al in mei zal de plant je verrassen met een delicate bloei.

Vergeet-mij-nietje zal elke schaduwrijke plek versieren. Het groeit goed en vult alle holtes in de bloementuin. In een compositie met voorjaarsbloeiende bloembollen komt de plant prachtig tot zijn recht.

Vergeet-mij-nietjes kunnen ook langs paden of langs de randen van bloembedden worden geplant.

Vergeet-mij-nietjes worden oppervlakkig gezaaid en lichtjes op de grond gedrukt, vervolgens goed bevochtigd en afgedekt met afdekmateriaal.

Zaden ontkiemen ongeveer 5-7 dagen na het zaaien. De struiken worden in augustus of volgend jaar in het voorjaar naar een vaste plaats getransplanteerd.

Begin juli kunt u een volle klokjesbloem in de volle grond zaaien. Afhankelijk van de soort bereikt de plant een hoogte van 20 tot 60 cm en groeit snel uit tot een weelderige struik. Bloeiwijzen kunnen blauw, wit of roze zijn.

Deze vaste plant zal in de eerste helft van de volgende zomer elke bloementuin versieren. Bluebell groeit goed in de zon en halfschaduw; het geeft de voorkeur aan losse grond met matig vochtige grond.

Het klokje ziet er indrukwekkend uit als hij alleen op het gazon wordt geplant, maar ook in combinatie met korenbloem, aquilegia en echinacea.

Bell-zaden worden oppervlakkig gezaaid op vochtige grond. De eerste scheuten verschijnen na 7-10 dagen.

Transplantatie naar een vaste plaats in een bloementuin wordt uitgevoerd in de herfst en de lente. De bloei van de overvolle bel begint in juni en kan de hele herfst doorgaan als vervaagde bloeiwijzen op tijd worden verwijderd.

In juli moet je zeker Echinacea zaaien. Deze onderhoudsarme en droogtetolerante vaste plant is ideaal voor een onderhoudsarme tuin. Witte of roze variëteiten worden meestal uit zaden gekweekt.

In de herfst slagen de zaailingen erin kleine struiken te laten groeien, waarvan de bloei in juli van het volgende seizoen zal beginnen.

De zaden worden in de grond gezaaid en besprenkeld met een klein laagje aarde. Vóór opkomst moet de grond matig vochtig zijn.

Volwassen struiken worden getransplanteerd naar verhoogde zonnige plaatsen met losse, voedzame grond. Echinacea’s zien er geweldig uit in bloembedden in combinatie met siergrassen, salie en phlox.

Ook in juli kun je een vaste plant zoals aas zaaien. Dit is een kruipende, dichtbladige bodembedekker van ongeveer 20 cm hoog. Hij bloeit in mei met witte sierlijke bloemen.

De plant is behoorlijk krachtig en vormt binnen 1-2 jaar een dicht tapijt waardoor onkruid niet groeit.

Jaskolka onderscheidt zich door zijn pretentie, overvloedige bloei en decoratieve uitstraling. Het wordt gebruikt voor het inlijsten van bloembedden en bloembedden of geplant in tuincomposities.

Met behulp van een splinter kun je de kale stengels van hoge planten, bijvoorbeeld phlox, pioenrozen of hortensia’s, bedekken en ze ook tegen een achtergrond van coniferen planten.

Yaskolka geeft de voorkeur aan open, zonnige gebieden en is niet kieskeurig over de samenstelling van de grond.

Zaden worden oppervlakkig gezaaid op vochtige grond zonder besprenkeling. De versterkte zaailingen worden samen met een klomp aarde overgebracht naar een vaste plaats.

Eerder vertelden we je hoe je knoflookpijlen op de juiste manier snijdt, zodat dit de knoflookoogst niet beïnvloedt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips