Pioenrozen planten in het voorjaar: tips voor degenen die de kans hebben gemist om deze bloemen in de herfst te planten

Пион

Grote pioenknoppen die een onbeschrijfelijk aroma uitstralen, kunnen van een plek een waar paradijs maken.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons hoe je deze planten in het voorjaar op de juiste manier kunt planten om precies dit resultaat te bereiken.

Boarding tijd

Pioenrozen moeten worden geplant voordat de warme dagen van mei aanbreken, omdat hoge temperaturen de bloemen verhinderen zich aan te passen.

Wacht daarom niet tot het einde van de lente – de meest geschikte periode is april of de eerste helft van mei, wanneer de grond nog een beetje koel is, maar niet langer bevroren.

De optimale bodemtemperatuur voor het planten van pioenrozen is +2-7 graden.

De noodzakelijke voorwaarden

Om deze bloemen te planten, moet je een goed verlichte plek met goede drainagegrond kiezen. Zorg ervoor dat de locatie beschermd is tegen harde wind.

Om de grond voor te bereiden op het planten van pioenen, voegt u compost of humus toe om de plant van een goede voedingsbodem te voorzien.

Plantmethode

Kort eerst de wortels van de pioenen in tot 15-20 cm en behandel ze vervolgens met tuinkrijt of een ander antischimmelmiddel.
Graaf vervolgens een gat in de grond van ongeveer 5 cm diep en plaats de plant daar zo dat de wortels volledig in de grond zitten.

Vul het gat voorzichtig met aarde en druk het licht aan om luchtbellen te voorkomen.

Eerder vertelden we je hoe je groot en zoet kunt worden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips