Hoe de binnenkant van een geëmailleerde pan te bleken: wees voorzichtig: het kan verward worden met nieuw kookgerei

Плита

Roestvrijstalen pannen zie je steeds vaker terug in moderne keukens, maar emaille kookgerei zal zijn positie niet verliezen.

En dat is niet verrassend: als je op de juiste manier voor dergelijke producten zorgt, zullen ze er jarenlang als nieuw uitzien.

Als uw pan van binnen donker is geworden of geel is geworden, probeer dan het advies uit dit artikel te gebruiken. Het is overigens ook geschikt voor het verwijderen van roet en de resten van verbrand voedsel.

Gebruik waterstofperoxide en afwasmiddel om de binnenkant van een geëmailleerde pan witter te maken.

Het proces is heel eenvoudig. Eerst moet je de pan vullen met water, waarbij je 2 centimeter tot de rand vrijlaat.

Nu moet je waterstofperoxide toevoegen (100 milliliter is voldoende voor 2,5 liter vloeistof).

Plaats de pan op het fornuis en zet het vuur op medium. Voeg een eetlepel afwasmiddel toe en meng goed.

Blijf in de buurt van de kachel wanneer de inhoud van de pan begint te koken – u moet de schuimvorming onder controle houden, anders bestaat het risico dat deze overloopt.

Zodra het kookt, zet je het vuur lager. Laat de pan 40-90 minuten staan ​​(afhankelijk van de mate van vervuiling), haal vervolgens de pan van het vuur en laat de vloeistof weglopen.

Het enige dat overblijft is de pan grondig afspoelen onder stromend water, en je kunt er nieuwe culinaire meesterwerken mee creëren.

Eerder vertelden we je hoe je van de dooier af kunt komen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips