Er is een ongebruikelijke manier om keukensponzen op te slaan. Zachte producten mogen dus niet naast de gootsteen liggen, maar in de vriezer.
Veel huisvrouwen zullen waarschijnlijk een vraag hebben: “Waarom sponzen bevriezen?”
Het blijkt dat deze actie zinvol is. Producten die een tijdje in de koelkast staan, kunnen veel helpen.
Je krijgt immers apparaten voor het koelen van getransporteerde voedselproducten.
Hoe sponzen op de juiste manier in te vriezen
Je moet een paar schone keukensponzen nemen en deze in gewoon water laten weken.
Natte voorwerpen moeten in aparte ritssluitingszakken worden geplaatst. De zakken met de inhoud moeten naar het vriesgedeelte van de koelkast worden gestuurd.
Hoe bevroren sponzen correct te gebruiken
Wanneer het nodig is om bederfelijk voedsel over te brengen, moeten zakken met bevroren sponzen in de zak met dit voedsel worden geplaatst.
Deze laatste zullen fungeren als “koelelementen”, waardoor de producten tijdens het transport geen tijd hebben om te verslechteren.
Een lifehack met bevroren sponzen redt vaak zomerbewoners, maar ook liefhebbers van picknicks en wandeltochten.
Eerder vertelden we je over een spons voor de afwas.