Het blijkt dat je kristalsuiker in de koelkast moet bewaren.
Nee, we hebben het niet over het achterlaten van een heel pak suiker op de plank van de koelkast.
Het enige wat je hoeft te doen is een schoteltje in de koelkast zetten met daarin een klein beetje zoet product.
De rest van de suiker moet zoals gewoonlijk bij kamertemperatuur worden bewaard.
Maar wat is de essentie van de lifehack met een kleine hoeveelheid suiker bewaard in de koelkast? Het blijkt dat het bulkproduct twee veelvoorkomende problemen kan oplossen.
Waarom suiker in de koelkast laten staan?
Kristalsuiker neemt goed vocht op.
Hierdoor wordt de vochtigheidsgraad in de koelkast genormaliseerd: er ontstaan ideale omstandigheden voor het bewaren van voedsel. Ze stoppen met bederven vóór hun houdbaarheidsdatum.
Bovendien “neemt” suiker overtollige geuren “weg”. Daarom is het koelapparaat waarin suiker werd opgeslagen niet langer een bron van stank.
Het is onwaarschijnlijk dat kristalsuiker te lang zal “werken”. Daarom moet de inhoud van de schotel wekelijks worden bijgewerkt.
Helaas kan suiker die uit de koelkast wordt gehaald niet meer worden geconsumeerd. Het zal weggegooid moeten worden.
Eerder vertelden we hem hoe hij het toilet beter kon schoonmaken.