Hoe een afzuigkap te gebruiken: 4 hoofdregels

Кухня

Niet alleen de efficiëntie van het apparaat, maar ook uw gezondheid hangt af van het juiste gebruik van de afzuigkap die in de keuken is geïnstalleerd.

Laten we kennis maken met vier basisregels voor het gebruik van een afzuigkap, waardoor u zich kunt ontdoen van onaangename geuren, vettige afzettingen en andere verontreinigingen.

1. Wacht niet tot de keuken gevuld is met onaangename geuren en stoom.

Het wordt aanbevolen om de afzuigkap onmiddellijk na het starten van het kookproces of een paar minuten ervoor in te schakelen.

2. Schakel het apparaat niet onmiddellijk op maximaal vermogen in. Hierdoor wordt de elektromotor extra belast, wat tot snelle slijtage kan leiden.

Om de levensduur van de elektromotor te verlengen, wordt aanbevolen een zachte start uit te voeren, waarbij u begint met een minimaal vermogen en dit indien nodig aanpast.

3. Zet de kap uit als de lucht in de kamer schoon en fris is. Het wordt aanbevolen om de afzuigkap nog 5-15 minuten aan te laten staan ​​nadat het kookproces is voltooid.

Dit komt door het feit dat er aan het einde van het koken nog steeds dampen, deeltjes van verbindingen en geuren in de lucht aanwezig zijn, die zich door tocht door de kamer kunnen verspreiden. Het kost enige tijd om deze verontreinigingen volledig uit de lucht te verwijderen.

4. Het wordt ook niet aanbevolen om gerechten onder een afzuigkap te bereiden waarvoor open vuur nodig is, omdat dit brandgevaar met zich meebrengt.

Vet dat zich op het kapfilter afzet, kan door de hoge temperatuur gemakkelijk ontbranden.

We vertelden je al eerder hoe je spullen uit je huis kunt opruimen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips