Wetenschappers praten over de voordelen van het eten van vis

Ученые рассказали о пользе употребления рыбы

Visproducten in het dieet kunnen het leven van de mens met twee jaar verlengen.

Deskundigen van de Harvard Universiteit kwamen tot deze conclusie na het monitoren van de gezondheidsstatus van 2.600 ouderen.

Het eten van visproducten verrijkt het lichaam met vitamines en micro-elementen, waaronder aminozuren.

Het versnelt de stofwisseling, vermindert het risico op vasculaire verstopping en voorkomt een hartaanval en beroerte.

Artsen verstoppen zich niet: de kwaliteit van vis is rechtstreeks afhankelijk van de omgeving. Reservoirs vervuild door industrieel afval vergiftigen vissen met kwik.

Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid heeft een lijst samengesteld met vissen die het minst vatbaar zijn voor de accumulatie van dit schadelijke element: zalm, roze zalm, chumzalm, forel en makreel.

Foto: Pixabay

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips