Wetenschappers: de geur van voedsel beïnvloedt de levensverwachting

Ученые: запах пищи влияет на продолжительность жизни

Wetenschappelijke academici uit Duitsland van het laboratorium van Thorsten Hoppe aan de Universiteit van Keulen leerden tijdens een experiment dat de geur van voedsel de levensverwachting beïnvloedt.

Academici hebben de effecten van voedselaroma’s op de proteostase bestudeerd. Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar een fundamenteel modelorganisme dat veel gebruikt wordt in biomedisch onderzoek. Tijdens de observaties werd ontdekt dat 2 van de 358 neuronen die het nematodenzenuwstelsel creëren het hoofdbestanddeel van het reuksysteem zijn, dus ze zijn erg belangrijk voor de perceptie van geur.

Onderzoekers hebben ook vastgesteld hoe het reukvermogen de fysiologie van het spijsverteringskanaal beïnvloedt. Het bleek dat hoe helderder het groene fluorescentiesignaal in de wormen is, hoe groter de ophoping van cellulair afval is, en dit hangt zeer sterk samen met de afbraak van het defecte eiwit.

Bovendien wordt opgemerkt dat het mir-71-microRNA-molecuul het genetische programma van reukneuronen en daaropvolgende afbraakprocessen in het spijsverteringskanaal controleert. Het is waar dat als dit mechanisme wordt geblokkeerd, de cellulaire recyclingprocessen afnemen en de levensverwachting van dieren dienovereenkomstig ook afneemt.

Foto: Pixabay

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips