Welke potten kunnen niet in de vaatwasser: je zult nieuwe moeten kopen

Посудомойка

Vanwege de agressiviteit van vaatwasmiddelen en de hoge watertemperaturen is deze reinigingsmethode voor sommige gerechten gecontra-indiceerd.

Slakommen en terrines in de vorm van pannen gemaakt van fijn porselein, glas, majolica en andere kwetsbare materialen – dergelijk keukengerei is mogelijk niet bestand tegen wassen in de vaatwasser vanwege trillingen en blootstelling aan hoge temperaturen.

Klei- en keramische pannen zonder glazuur

Deze vaat kan afwasmiddel absorberen, waardoor deze niet geschikt is voor de vaatwasser.

Pannen met antiaanbaklaag

Ook pannen die “uitgerust” zijn met een antiaanbaklaag zijn niet geschikt voor machinaal wassen, omdat deze na meerdere wasbeurten hun eigenschappen kunnen verliezen. Dit omvat ook kommen met meerdere kookplaten – het is beter als u ze met de hand afwast.

Gietijzeren braadpannen en ketels

Plaats geen gietijzeren pannen of ketels in de vaatwasser, deze zijn te zwaar en kunnen de machine beschadigen. Bovendien kan gietijzer roesten door langdurig contact met water.

Het wordt ook afgeraden om de vaat af te wassen met houten of plastic handvatten, omdat deze materialen mogelijk niet bestand zijn tegen de hoge watertemperatuur in de vaatwasser.

Eerder vertelden we je hoe je een koekenpan en een pan gebruikt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips