Regels voor het bewaren van kippeneieren: wat elke huisvrouw moet weten

Яйца

Veel mensen houden van kippeneieren, omdat ze niet alleen lekker zijn, maar ook gezond.

Huisvrouwen kopen er tientallen, omdat eieren kunnen worden gebruikt om een ​​groot aantal gerechten te bereiden (omelet, gebak, gekookte eieren, gebakken eieren, enz.).

Om kippeneieren lang te kunnen bewaren, moeten ze van goede kwaliteit zijn.

Bij het kiezen van een product moet u op de volgende parameters letten.

• Geur. Als de eieren vers zijn, hebben ze vrijwel geen vreemde geur. Als je vers eiwit ruikt, is de schaal hoogstwaarschijnlijk beschadigd. Dit product is absoluut niet de moeite waard om te kopen.

• Schelp. Bij het kopen van eieren moet je letten op de integriteit van de schaal. Via scheuren en spanen komen bacteriën het product binnen, wat leidt tot bederf en bij de mens verschillende ziekten kan veroorzaken. De schelpen moeten schoon zijn of kleine sporen van kippenuitwerpselen vertonen.

• Etikettering. In de fabriek gemaakte eieren hebben altijd een markering op de schaal of het bakje met informatie over de houdbaarheidsdatum van het product. Het zal natuurlijk moeilijk zijn om erachter te komen onder welke omstandigheden deze lade is bewaard, maar informatie uit de etikettering zal helpen bij het bepalen van de geschatte periode van verdere opslag van het product.

Voordat u eieren bewaart, moet u ervoor zorgen dat hun schaal schoon is en geen broedplaats voor bacteriën wordt.

Sommige huisvrouwen wassen eieren onder koud water, maar dit is niet de beste optie. De schaal heeft van nature een beschermlaag, die bij contact met water dunner wordt en daardoor gemakkelijker voor bacteriën in het product kan binnendringen. Dit leidt tot een verkorting van de houdbaarheid van eieren.

Daarom is het beter om de eieren af ​​te vegen met een droge doek, en als de kippenuitwerpselen tot aan de schaal zijn opgedroogd en je er op deze manier niet vanaf kunt komen, dan is er een andere optie. Giet warm water in een kleine container en zout het. Dompel besmette eieren gedurende vijf minuten onder in een zoutoplossing. Je kunt ze lichtjes inwrijven met een spons en vervolgens droogvegen met een servet of doek.

In deze staat kunnen ze gemakkelijk worden opgeslagen.

Het product kan met succes binnenshuis (buiten de koelkast) worden bewaard, maar onder bepaalde voorwaarden.

• De temperatuur in de bewaarruimte mag niet hoger zijn dan 20 °C, anders gaan zich embryo’s in de eieren ontwikkelen. Als de bovenstaande temperatuur wordt waargenomen, kunnen tafeleieren niet langer dan drie weken worden bewaard (dieëieren – maximaal 7 dagen). Buiten de koelkast kunnen gewassen eieren maximaal vier dagen worden bewaard.

• Het is beter om het op een donkere plaats te bewaren, omdat bij aanwezigheid van licht het eiwit uitdroogt, waardoor het product ongeschikt wordt voor consumptie.

• Het is verboden eieren in plastic zakken te bewaren, omdat de schaal moet ademen. Als containers kunt u speciale trays, kartonnen dozen of rieten manden van rieten gebruiken.

Eieren kun je het beste in de koelkast bewaren. In deze staat wordt het product twee tot drie maanden bewaard. Je kunt de eieren op een plank in de deur van het apparaat leggen, maar het beste kun je ze in de groentelade plaatsen.

Het is raadzaam om gekookte eieren niet langer dan drie dagen te laten liggen, maar ze meteen op te eten. Tijdens de warmtebehandeling wordt de beschermende schaal vernietigd en bederven dergelijke eieren veel sneller.

Als kippeneieren lange tijd in de koelkast hebben gelegen en het moeilijk is om de versheid ervan te bepalen zonder de schaal te breken, dan kun je ze oppakken en schudden.

Als er gegorgel hoorbaar is, is het product bedorven. Als u de juiste eieren kiest en de bewaaromstandigheden volgt, blijven ze lange tijd vers en veilig voor de menselijke gezondheid.

Eerder vertelden we je welke producten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips