Hoe valse dollars te herkennen: onthoud belangrijke punten

Доллары

Het is bekend dat de Amerikaanse dollar bijna over de hele wereld de meest gebruikte valuta is. Als gevolg hiervan wordt het het vaakst nagemaakt.

Oplichters verdienen behoorlijk grote bedragen aan gewone mensen die weinig kennis op dit gebied hebben.

Maar in werkelijkheid is het niet zo moeilijk om een ​​valse dollar van een echte te onderscheiden. Het belangrijkste is om enkele belangrijke regels voor dit verschil te kennen.

Denominatie

Amerikaanse dollars worden alleen in beperkte coupures aangeboden. Namelijk $1, $2, $5, $10, $20, $50 en $100.

Maar ondanks alles weerhoudt dit oplichters er niet van om vaak bankbiljetten in coupures van $1000 en $500 aan te bieden.

Vergeet niet dat rekeningen groter dan honderd dollar simpelweg niet bestaan! Vergeet dit niet, dan wordt u geen lokaas voor gewetenloze dollarhandelaren.

Textuur

Alle soorten valuta zijn gemaakt van verschillende soorten materiaal. Om bijvoorbeeld een eurobankbiljet te produceren, wordt natuurlijk katoen gebruikt.

Maar om de Amerikaanse dollar te produceren hebben ze slechts 75% katoen nodig, en de rest is vlas. Hierdoor zijn deze biljetten zeer duurzaam.

Het kost veel moeite om het te doorbreken. Als u een bankbiljet in de hand neemt, voelt u een lichte ruwheid, die enigszins doet denken aan gewone katoenen stof.

Als je met een vergrootglas naar de cijfers op een bankbiljet kijkt, glinsteren ze van groen naar zwart.

Portret

De meest vervalste biljetten zijn biljetten van $ 100. Dit komt doordat het voldoende is om eenvoudigweg een of twee nullen toe te voegen aan de bankbiljetten van $ 1 en $ 10. Daarom is het de moeite waard eraan te denken dat de afbeelding van Benjamin Franklin op het echte honderd-dollarbiljet staat.

Als u het probeert, kunt u dit gemakkelijk onthouden en bankbiljetten die mogelijk vals zijn, niet met elkaar verwarren.

Inscripties

Alles wat op het bankbiljet staat afgebeeld, inclusief alle inscripties, mag zich in geen geval verspreiden als het wordt blootgesteld aan water. En ze zullen ook onveranderd blijven in de felle zon, zullen niet vervagen of vervagen.

U kunt proberen een beetje over het bankbiljet te wrijven. Het origineel zal niet afbrokkelen of loslaten.

De hoofdtekening en al het andere moet een duidelijke omtrek en een uitgesproken kleur hebben.

Watermerken en veiligheidsstreep

Om originele dollarbiljetten te identificeren, kunt u proberen ze vanuit verschillende hoeken te bekijken.

Als je tegen het licht in kijkt, zie je tekeningen die alleen zo zichtbaar zijn.

Naast de portrettekening moet er een watermerk en een originele strook aanwezig zijn, een zogenaamde beschermstrook.

Het is alleen zichtbaar door lichtstralen. Als je de nieuwe variant van het honderddollarbiljet neemt, staan ​​op de streep verschillende cijfers afgebeeld: 100. En de bel met de inktpot heeft de neiging van kleur te veranderen als hij wordt gekanteld.

Serienummer

Iedereen weet dat elk bankbiljet een exclusief serienummer heeft. Het bestaat uit elf tekens, die letters en cijfers bevatten.

Dit nummer wordt tweemaal op de voorkant herhaald. De symbolen moeten duidelijk zichtbaar en consistent van formaat zijn.

Als je de dollar terugdraait, heeft deze een felgroene tint en is het patroon op het frame goed getekend.

Met behulp van de bovenstaande regels kunt u slimmer worden. Maar daarnaast is het beter om eenvoudigweg niet-geverifieerde wisselpunten of personen die deze diensten aanbieden te vermijden.

Eerder vertelden we je waar je je in het huis moest verstoppen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips