Voedingsdeskundigen praten over het optimale dieet voor ouderen

Диетологи рассказали об оптимальном режиме питания для пожилых людей

Op oudere leeftijd moet u verantwoordelijk zijn voor uw dieet.

Wat je moet weten over voeding:

1. Vermijd transvetten, ze zijn uiterst schadelijk. Vanwege het feit dat de term “transvetten” zelf niet op de verpakking wordt gebruikt, moet u er rekening mee houden dat u niets moet kopen dat het label “gehydrogeneerde vetten” draagt. Je mag ook geen margarine eten. Concentreer u op gezond voedsel en sla indien mogelijk gefrituurd voedsel over.

2. Met een goed georganiseerd voedingsproces kun je het verouderingsproces aanzienlijk vertragen. Vitaminen en mineralen zorgen ervoor dat u zich zo lang mogelijk goed voelt en beschermen uzelf tegen mogelijke ziekten.

3. Op oudere leeftijd is de dagelijkse inname van groenten een halve kilo. Er mag geen rekening worden gehouden met aardappelen. Fruit zal ook goed zijn, maar je moet er voorzichtig mee zijn: hun overmaat is schadelijk.

4. Reserveer 3 dagen per week de volgende voedingsmiddelen: zeevis, noten, olijfolie, pompoenpitten, pure chocolade. Op andere dagen is het raadzaam om aandacht te besteden aan granen (havermout, boekweit, gierst) en peulvruchten (linzen, quinoa, kikkererwten, bonen).

5. Eén keer per week moet u een vastendag houden: u moet minstens 2 keer minder eten. Artsen adviseren om tot 5 keer per maand te vasten.

6. Vergeet niet dat vitamines uit voedsel moeten worden gehaald, dus plan uw dieet zorgvuldig en houd rekening met alles wat u nodig heeft. Vis is bijvoorbeeld rijk aan vitamine B12, omega 3 – walnoten, haring en makreel, jodium – vis en zeewier, selenium – paranoten, maïs, knoflook en champignons.

Foto: Pixabay

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips