Artsen hebben het belangrijkste geheim van een lang leven en een goede gezondheid onthuld

зеленый чай

Hoeveel jaar u leeft en de gezondheidstoestand zijn afhankelijk van de juiste voeding en levensstijl.

Er zijn echter voedingsmiddelen die zeker in uw dagelijkse voeding moeten worden opgenomen: de nuttige micro-elementen die ze bevatten, helpen beschadigde mechanismen te herstellen.

Volgens veel wetenschappers zou het dieet bijvoorbeeld de volgende voedingsmiddelen moeten bevatten: zeevruchten, broccoli, avocado en groene thee.

Het nieuwste wetenschappelijke onderzoek, uitgevoerd door een groep wetenschappers uit China, heeft bewezen dat mensen die regelmatig groene thee drinken een lager risico hebben op hart- en vaatziekten en over het algemeen langer leven.

Merk op dat er sinds 1998 wetenschappelijk werk is uitgevoerd in het kader van het China-PAR-project (Prediction for atherosclerotic cardiovasculaire ziekterisico in China), dat tot doel heeft de risico’s op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten te voorspellen.

Bij het onderzoek waren 100.902 vrijwilligers betrokken die in twee groepen waren verdeeld: de eerste groep dronk regelmatig thee, en de tweede groep dronk minder dan drie keer per week thee.

Het experiment duurde 7,3 jaar.

Gedurende deze periode hadden vrijwilligers die regelmatig thee dronken, vergeleken met mensen die weinig dronken, 20% minder kans op het ontwikkelen van een hartziekte en beroerte, 22% minder kans op een fatale hartziekte en beroerte, en 15% minder kans op vroegtijdig overlijden.

Tegelijkertijd dronk 49% alleen groene thee, 8% alleen zwarte thee.

Wetenschappers voerden een afzonderlijke analyse uit, waaruit bleek dat alleen groene thee een goed effect heeft op de gezondheid.

Zwarte thee had geen effect op de gezondheid.

Zo kwamen de onderzoekers tot de conclusie: de gunstige effecten van thee worden geassocieerd met biologisch actieve componenten als polyfenolen, die de bloeddruk en het niveau van lipiden en lipoproteïnen in het bloed verlagen – de belangrijkste oorzaken van de ontwikkeling van hart- en vaatziekten.

Groene thee is gunstig in grote hoeveelheden polyfenolen, en tijdens de fermentatie – een verplichte stap in de productie van zwarte thee – worden polyfenolen geoxideerd, waardoor alle gunstige eigenschappen van antioxidanten verloren gaan.

Het is waar dat als groene thee de gezondheid echt wil verbeteren en het leven wil verlengen, je het elke dag moet drinken, één kopje per dag.

In een ander geval worden polyfenolen niet in het lichaam vastgehouden, wat betekent dat er geen hartbeschermend effect zal zijn.

Foto: Pixabay

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips