Waarom je niet moet koken in kookgerei met een beschadigde coating: zelfs één krasje op een koekenpan kan tot ernstige problemen leiden

Еда

De staat van het kookgerei waarin u kookt, houdt rechtstreeks verband met de veiligheid van de resulterende gerechten en hun kwaliteit.

Daarom nodigen wij u vandaag uit om erachter te komen wat het verbod op koken in kookgerei met een beschadigde coating rechtvaardigt.

Dit zal u helpen de risico’s in te schatten en na te denken of het tijd is om uw keukengerei te vernieuwen.

Gebrek aan bescherming en basisfuncties

Een beschadigde coating verliest zijn oorspronkelijke beschermende eigenschappen, waardoor het serviesgoed niet meer met voedsel kan reageren. Als gevolg hiervan komen schadelijke chemicaliën vrij die in het voedsel terechtkomen.

Bovendien verliezen de gerechten hun functies: voedsel begint te branden, te plakken, enz.

Risico op intoxicatie

Beschadigd keukengerei draagt ​​bij aan de ophoping van metaaldeeltjes in voedsel, waardoor het risico op vergiftiging toeneemt. Is het de moeite waard om te zeggen dat dergelijke ‘supplementen’ een negatieve invloed hebben op onze gezondheid?

Schimmelvorming en bacteriële accumulatie

Krassen, schilfers en scheuren vormen vaak schimmels en accumuleren schadelijke micro-organismen, die op hun beurt ons voedsel vervuilen.

Eerder vertelden we u hoe u zelfs oude vlekken kunt verwijderen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips