6 voedingsmiddelen die uw kansen op een lang leven vergroten

6 продуктов, употребление которых повышает шансы стать долгожителем

De levensverwachting wordt beïnvloed door genetica en levensstijl.

Door een dieet op de juiste manier samen te stellen, kan een persoon zijn immuniteit verbeteren en het risico op ziekten verminderen.

Maar welke voedingsmiddelen moet je hiervoor eten?

1. Noten

Er zijn veel soorten noten en ze hebben allemaal unieke eigenschappen. Amandelen helpen bijvoorbeeld bij hoofdpijn, walnoten zijn goed voor de hersenfunctie en het cardiovasculaire systeem en cashewnoten verlichten kiespijn.

De meeste noten kalmeren, verbeteren het gezichtsvermogen, het geheugen en de hormonale niveaus, vertragen veroudering en verminderen het risico op bloedarmoede, oncologie en diabetes.

2 eieren

Er zijn al lange tijd discussies over eieren over de voordelen en nadelen ervan. Het moet gezegd worden dat ze rijk zijn aan vitamines en voedingsstoffen. Overmatige consumptie van dit product kan echter tot negatieve gevolgen leiden, daarom wordt aanbevolen om niet meer dan 2-3 stuks te eten. in een dag.

Eieren versterken het zenuwstelsel, beschermen het hart en de bloedvaten, bevatten 9 aminozuren en verminderen de kans op kanker.

3. Olijfolie

Dit product is vooral nuttig vanwege het hoge gehalte aan vitamines, onverzadigde vetten en micro-elementen. Olijfolie helpt diabetes, beroertes, psychische aandoeningen en oncologie te voorkomen, lost nierstenen op, vermindert het risico op bloedstolsels en houdt het hart en de huid jeugdig.

Ook heeft het een positieve werking op het spijsverteringsstelsel: het verbetert de werking van de alvleesklier, lever, darmen en maag.

4. Bessen

De bessen zijn rijk aan verschillende vitamines. Ze hebben antioxiderende eigenschappen, handhaven het hemoglobinegehalte, verminderen de hoeveelheid glucose en cholesterol in het bloed, verminderen het risico op kanker en verbeteren de stofwisseling.

Bessenthee is vooral nuttig omdat het het immuunsysteem versterkt en antipyretische en antiseptische effecten heeft.

5. Knoflook

Knoflook is niet minder waardevol voor het versterken van het immuunsysteem. Het bevat stikstofhoudende stoffen, vitamine C en D en ruim honderd andere nuttige stoffen.

Knoflook bestrijdt allergieën, normaliseert de bloeddruk, stimuleert de stofwisseling, verlaagt het cholesterol, verbetert de stemming en nog veel meer.

6. Tomaten

Tomaten zijn een bron van carotenoïden. Het eten van tomaten versterkt je gezichtsvermogen, tanden en botweefsel, helpt je af te vallen, verbetert de spijsvertering, remt de ontwikkeling van micro-organismen, reinigt het lichaam van radionucliden, reguleert de bloedsuikerspiegel en nog veel meer.

Alle bovengenoemde producten kunnen de levensverwachting verhogen of op zijn minst het risico op ziekten verminderen.

Het is echter noodzakelijk om in alles gematigdheid in acht te nemen en ervoor te zorgen dat er geen contra-indicaties zijn.

Foto: Pixabay

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips