Boekweit verhoogt de eiwitproductie, wat de levensduur ondersteunt

Гречка увеличивает производство белка, который поддерживает долголетие

Wetenschappers van de Siberische Federale Universiteit ontdekten nieuwe gunstige eigenschappen van boekweit. Deze keer hebben we het over het effect van boekweit op de levensverwachting.

Volgens onderzoek ligt het geheim in het eiwit sirtuin-1 (SIRT1). Dit eiwit beïnvloedt de levensverwachting.

Het grootste probleem met het stimuleren van de SIRT1-productie is dat het actief wordt geproduceerd als er een tekort aan calorieën in het lichaam is. We kunnen zeggen dat dit een soort verdedigingsmechanisme is waarmee je kunt overleven, zelfs met een gebrek aan voedsel.

Maar wat lijners ook zeggen, vasten is ook niet de meest gunstige actie. Gebrek aan voedsel brengt veel complicaties met zich mee.

In onderzoeken bij muizen zochten wetenschappers naar een veilige manier om de productie van sirtuin-1 te induceren. Volgens de resultaten werden de hoogste niveaus van SIRT1 in het lichaam waargenomen bij muizen met een beperkt aantal calorieën.

Wat betreft de groep waarin de muizen boekweit kregen, werden de verwachtingen bevestigd. Uit analyses bleek dat het gehalte aan sirtuin-1 in hun lichaam vrijwel niet onderdeed voor dat van de proefpersonen uit de vorige groep.

De verkregen resultaten worden verklaard door het feit dat boekweit veel vezels bevat, die niet worden verteerd. Hieruit volgt dat boekweit niet alleen een smakelijk voedingsmiddel is, maar ook een voedsel dat het leven verlengt.

Foto: Pixabay

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips