Bakken wordt veel lekkerder: eieren in deeg vervangen – een culinaire truc

Тесто

Bij het bereiden van zoet, zelfgemaakt gebak zijn velen gewend eieren aan het deeg toe te voegen.

Maar denk niet dat dit een verplicht ingrediënt is. Sommige lekkernijen kunnen smakelijker en interessanter worden gemaakt als u een dergelijk product weigert.

Eén culinaire truc komt hier te hulp.

Volgens deskundigen moeten eieren worden vervangen door bananen.

Toch helpen fruit perfect om de componenten van een gerecht te “versterken”, en maken ze de smaak en het aroma ook veel helderder en interessanter.

Het vervangingsproces is zo eenvoudig mogelijk: pureer een rijpe banaan goed met een vork of klop met een blender tot een gladde massa.

Pas daarna mag het product worden gecombineerd met de rest van de ingrediënten.

Het is de moeite waard hieraan toe te voegen dat deze truc met banaan als eiervervanger vooral relevant is voor mensen die de voorkeur geven aan een veganistisch menu of de gebruikelijke gerechten in hun dieet willen verbeteren.

Eerder hebben we besproken wat we aan borsjt moesten toevoegen om het smakelijker te maken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips