Wetenschappers hebben alle ideeën over cholesterol verdreven. Het blijkt dat het het leven verlengt

яйца

Wetenschappers van de School of Biological Sciences van Monash University hebben onderzoek gepubliceerd naar de rol van eiwitten en cholesterol in de voeding.

Het is moeilijk te geloven, maar onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat eerdere beperkingen op het gebruik van deze elementen helemaal niet bijdragen aan een lang leven.

Bijna de afgelopen 100 jaar hebben wetenschappers gesproken over de gevaren van cholesterol en een gematigde eiwitconsumptie.

Maar het blijkt dat eiwit in deze keten een noodzakelijk element is dat de beschikbaarheid van cholesterol verandert, wat een belangrijke voedingsstof blijkt te zijn die nodig is voor het behoud van de integriteit van het lichaam.

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd door eLife.

Het bleek dat wetenschappers tijdens het bestuderen van het verouderingsproces geïnteresseerd raakten in eiwitten, vetten en koolhydraten.

Maar het probleem lag niet bij hen, maar bij het ‘tekort aan micronutriënten’.

Door het effect van cholesterol op de levensduur van vliegen te bestuderen, ontdekten de onderzoekers dat de insecten eenvoudigweg cholesterol nodig hadden, maar dat hun bloedvaten niet geblokkeerd werden door cholesterolplaques.

Als gevolg hiervan kwamen wetenschappers tot de conclusie dat wat je zal helpen langer te leven niet het opgeven van eiwitten, vetten of koolhydraten is, maar alleen een goed uitgebalanceerd dieet.

Wetenschappers bestuderen momenteel het effect van het verlagen van cholesterol op de levensverwachting.

Foto: Pixabay

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips