Waarom je geen open blikjes in de koelkast moet zetten: dit geldt vooral voor blikjes

Закатки

Veel mensen bewaren voedsel in open potten in de koelkast zonder zelfs maar aan de gevaren te denken.

Een dergelijke opslag is absoluut onaanvaardbaar, en welke schade kan optreden, moet wat gedetailleerder worden onderzocht.

Interactie tussen ijzer en vocht

Blikjes bevatten ijzer, dat kan reageren met vocht in de koelkast.

Deze interactie kan leiden tot corrosie en roestvorming aan de binnen- en buitenkant van het blik.

Natuurlijk zullen velen zeggen dat blikjes niet onderhevig zijn aan corrosie, maar dit is niet helemaal waar.

Verlies van smaak en aroma

Als u potten in de koelkast opent, kunnen geuren en aroma’s van ander voedsel ontsnappen.

Dit kan resulteren in verlies van de karakteristieke smaak en het aroma van het voedsel dat erin wordt bewaard.

Teksten wijzigen

Sommige voedingsmiddelen kunnen van structuur veranderen als ze worden blootgesteld aan koeltemperaturen, vooral als ze in blik zitten.

Boter en siropen kunnen bijvoorbeeld uitharden, waardoor ze lastig te gebruiken zijn.

Hoe op te slaan

Om voedsel open te bewaren, verdient het de voorkeur om dichte containers van glas of plastic te gebruiken. Dit zal helpen voorkomen dat geuren binnendringen en de kwaliteit van het voedsel behouden.

Eerder vertelden we je waarom.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips