Veel mensen bewaren voedsel in open potten in de koelkast zonder zelfs maar aan de gevaren te denken.
Een dergelijke opslag is absoluut onaanvaardbaar, en welke schade kan optreden, moet wat gedetailleerder worden onderzocht.
Interactie tussen ijzer en vocht
Blikjes bevatten ijzer, dat kan reageren met vocht in de koelkast.
Deze interactie kan leiden tot corrosie en roestvorming aan de binnen- en buitenkant van het blik.
Natuurlijk zullen velen zeggen dat blikjes niet onderhevig zijn aan corrosie, maar dit is niet helemaal waar.
Verlies van smaak en aroma
Als u potten in de koelkast opent, kunnen geuren en aroma’s van ander voedsel ontsnappen.
Dit kan resulteren in verlies van de karakteristieke smaak en het aroma van het voedsel dat erin wordt bewaard.
Teksten wijzigen
Sommige voedingsmiddelen kunnen van structuur veranderen als ze worden blootgesteld aan koeltemperaturen, vooral als ze in blik zitten.
Boter en siropen kunnen bijvoorbeeld uitharden, waardoor ze lastig te gebruiken zijn.
Hoe op te slaan
Om voedsel open te bewaren, verdient het de voorkeur om dichte containers van glas of plastic te gebruiken. Dit zal helpen voorkomen dat geuren binnendringen en de kwaliteit van het voedsel behouden.
Eerder vertelden we je waarom.