Hoe je een magnetron op een niet-standaard manier gebruikt: 5 geweldige manieren

Микроволновка

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat een magnetron alleen nodig is om voedsel snel op te warmen.

Maar eigenlijk kun je nog veel meer met deze keukenapparatuur!

Veel gebruikers zijn zich niet bewust van de nuttige en verbazingwekkende functies van moderne magnetrons.

Daarom vertellen we je in dit artikel 5 ongebruikelijke manieren om “micro” te gebruiken waar je misschien nog niet eens aan hebt gedacht.

Mogelijk bent u al gewend om kant-en-klaarmaaltijden, thee of koffie vóór het eten in de magnetron op te warmen. Maar dit huishoudelijke apparaat is veel slimmer dan het op het eerste gezicht lijkt. Met zijn hulp kun je hele maaltijden bereiden, taarten bakken en zelfs fruit of groenten schillen.

We zullen je 5 interessante en nuttige trucs leren over hoe je mikra op ongebruikelijke manieren kunt gebruiken.

Roerei en omeletten koken

Je hebt waarschijnlijk meer dan eens gehoord dat je geen eieren in de magnetron kunt koken – ze kunnen ontploffen. Maar dit is slechts gedeeltelijk waar!

Onder bepaalde omstandigheden kun je veilig roerei, roerei of zelfs gepocheerde eieren koken in een micra. Er zullen geen explosies optreden als u eenvoudige aanbevelingen opvolgt.

Het belangrijkste is om geen eieren in hun schaal te koken en dit zorgvuldig te doen. Breek de eieren in een kom, meng ze goed en voeg de gewenste ingrediënten toe: kaas, ham, kruiden.

Plaats de kom vervolgens in de magnetron en kook op laag vermogen, waarbij u elke 30-60 seconden roert.

Zo bereid je klassiek roerei, gesloten of open omelet. De kooktijd bedraagt ​​meestal niet meer dan 2-3 minuten, afhankelijk van het aantal eieren.

Deze methode is handig als je haast hebt om te werken of te studeren en een snelle snack wilt. Bovendien behouden eieren, wanneer ze in de magnetron worden gekookt, meer vitamines en voedingsstoffen.

Opwarmen en bereiden van voedsel

Het kan zijn dat u de lunch of het diner al vaak in de magnetron opwarmt. Maar wist je dat je er hele gerechten mee volledig kunt bereiden?

Moderne modellen hebben veel modi en functies waarmee u producten gereed kunt maken.

Sommige magnetrons hebben bijvoorbeeld modi voor het bakken, koken van groenten, vlees of vis. Selecteer gewoon de juiste modus en stel het gewicht of de kooktijd in.

Tijdens dit proces verandert de magnetron automatisch van vermogen om het voedsel gelijkmatig te verwarmen.

Zo bak je aardappelen, wortelen, courgettes of aubergines, kook je stoofschotels, braad je vlees en stoom je vis.

Het principe is hetzelfde als in een conventionele oven, alleen gaat het koken veel sneller. Handig als u de lunch in slechts 20-30 minuten moet bereiden.

Citrusvruchten en groenten schoonmaken

Een andere nuttige levenshack voor magnetronbezitters is het schillen van fruit en groenten. Dit is vooral handig als u citrusvruchten moet schillen – sinaasappels, grapefruits, citroenen. Om dit te doen, doe je het fruit gewoon in een kom met water en zet je het 30-60 seconden in de magnetron op maximaal vermogen.

Onder invloed van microgolven wordt de schil los en wordt de citrusvrucht gemakkelijk te pellen. Hetzelfde kan worden gedaan met tomaten, paprika’s, courgettes en andere groenten. Het effect zal nog beter zijn als je frisdrank of citroenzuur aan het water toevoegt – dit maakt het nog gemakkelijker om de huid te verwijderen.

Na deze behandeling worden groenten en fruit beter gewassen, worden de schillen schoner gescheiden en worden de producten zelf niet te gaar.

Steriliseren van flessen, enz.

Weinig mensen weten dat het gebruik van een magnetron verschillende items kan desinfecteren en steriliseren.

Steriliseer bijvoorbeeld babyflesjes en fopspenen voor gebruik. Om dit te doen, moet je ze in een bak met water doen en 2-3 minuten in de magnetron zetten.

Het water gaat koken, waardoor het oppervlak van de flessen en spenen opwarmt tot een temperatuur van ruim 100 graden. Dit is voldoende om bacteriën en micro-organismen te vernietigen. Na deze behandeling hoeft de vaat niet meer te worden afgespoeld, maar kan deze direct worden gebruikt voor het voeden van de baby.

Ook is het met behulp van een magnetron mogelijk om kinderspeelgoed, tandenborstels, manicurescharen en andere huishoudelijke artikelen te desinfecteren. Het belangrijkste is dat ze hittebestendig zijn en geen metalen elementen bevatten.

Wij bakken taarten en gebak

Eindelijk kun je met behulp van een moderne magnetron een volwaardig dessert of cake bakken! Uiteraard zullen dergelijke producten qua smaak en textuur enigszins verschillen van die welke in een conventionele oven worden gebakken. Maar ze zijn binnen enkele minuten klaar!

Voor het bakken zijn speciale recepten ontworpen voor de magnetron geschikt. Dit kunnen biscuitgebakjes, zandkoekjes, muffins, cupcakes, enz. zijn. Het belangrijkste is om magnetronbestendige gerechten te gebruiken en het deeg op een speciale manier te bereiden.

Een biscuitgebak wordt bijvoorbeeld gebakken in een bakglas of een ronde ovenschaal. Leg het deeg in de pan, dek af met huishoudfolie (prik een paar gaatjes) en laat 3-7 minuten koken, afhankelijk van het recept en het vermogen van de oven.

Zo bak je niet alleen koekjes, maar ook zandkoekjes, muffins en bessentaarten.

Eerder vertelden we je waarom na het wassen van kleding.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips