De menselijke levensverwachting hangt niet alleen af van genetische kenmerken, maar ook van eetgedrag.
Om het risico op voortijdige sterfte als gevolg van verschillende ziekten te verminderen, is het noodzakelijk om bepaalde voedingsmiddelen in de voeding op te nemen.
Om een lijst met gezonde voedingsmiddelen samen te stellen, moet je je wenden tot de ervaring van honderdjarigen.
somde de voedingsmiddelen op die mensen die oud worden graag eten.
Noten
Deze voedingsmiddelen bieden een schat aan nuttige verbindingen, waaronder kalium, magnesium, vezels en ‘goede’ vetten.
Het is beter om niet op sandwiches of snacks te snacken, maar op noten. Feit is dat ze een persoon snel verzadigen.
Het verbruik bedraagt ongeveer 100 gram amandelen, hazelnoten of walnoten per dag.
Peulvruchten
Het dieet van veel honderdjarigen omvat erwten, bonen en linzen.
Misschien is dit de reden waarom deze mensen 90 of zelfs 100 jaar oud werden.
Het voordeel van peulvruchten is hun grote hoeveelheid vezels en eiwitten. Dergelijke producten hebben een positief effect op het maag-darmkanaal.
Kool
Om je levensverwachting te verhogen is het raadzaam om meer verschillende koolsoorten te eten, waaronder broccoli.
Dergelijke producten zijn een bron van vitamines en vezels.
Olijfolie
Het is dit “tanken” dat deel uitmaakt van het gezonde mediterrane dieet.
In tegenstelling tot andere soorten oliën verlaagt olijfolie het gehalte aan ‘slechte’ cholesterol in het bloed, waardoor de kans op hart- en vaatziekten afneemt.
Bovendien beschermt het product tegen endocriene en neurodegeneratieve ziekten.
Koffie
Vreemd genoeg, maar een verkwikkende drank helpt de levensverwachting te verhogen.
Het enige voorbehoud: het moet met mate worden geconsumeerd. Dan wordt het cardiovasculaire systeem beschermd.