Waarom frisdrank toevoegen bij het bakken van uien: een culinaire truc

Лук

Uien zijn een veelgebruikt ingrediënt in veel gerechten. Het wordt toegevoegd aan koteletten, hamburgers en zelfs soepen.

Maar als iemand de scherpe smaak en geur van een rauwe groente niet lekker vindt, dan is het gebruikelijk om deze te braden. In dit geval wordt de ui zachter, aangenamer en smakelijker van kleur.

Maar weinig mensen weten waarom baking soda wordt toegevoegd bij het bakken van uien.

Zoals ervaren koks opmerken, is het hele punt dat een dergelijk ingrediënt helpt om stukjes groente gelijkmatig te bakken en de kleur ook goudbruin maakt.

Tegelijkertijd kunnen beginners vragen hebben over hoe ze frisdrank op de juiste manier kunnen toevoegen.

Alles is hier eenvoudig.

Eerst moet je de koekenpan verwarmen, de olie erin gieten en de gehakte ui toevoegen.

Zodra de ui van kleur begint te veranderen en transparant wordt, moet je frisdrank toevoegen.

Voor 300 g gemalen product is het voldoende om slechts een derde theelepel van dit ingrediënt te nemen.

Dit additief heeft geen enkele invloed op de smaak.

Eerder legden we uit waarom huisvrouwen uien in de vriezer leggen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips