TOP 5 duurste gerechten ter wereld

ТОП-5 самых дорогих блюд в мире

De duurste gerechten van over de hele wereld, die alleen zeer rijke mensen zich kunnen veroorloven.

Wat miljonairs eten, vertelden ze.

Nummer 5. Gemarmerde rundvleestaart

In het Engelse graafschap Lancashire bied ik bezoekers in een populair restaurant “Fence Gate” een vleespastei aan ter waarde van 15 duizend dollar.

Wat dit gerecht uniek maakt, is dat er gemarmerd stierenvlees wordt gebruikt, een van de vier zeldzame rassen die in Japan worden gefokt.

Aan de taartvulling worden naast vlees ook zwarte truffels toegevoegd. Voor het koken worden de ingrediënten van de taart gemarineerd in een zeldzame rode wijn. De taart heeft na het koken een knapperige korst.

Als je deze taart echt wilt proberen, maar tegelijkertijd een beetje wilt besparen, kun je een stukje van de taart kopen. De kosten van een dergelijke aankoop bedragen $ 1.990.

Nummer 4. Yubari-meloen

De beperkte landvoorraden in Japan hebben een grote invloed op de kosten van de landbouwproducten die hier worden verbouwd. En bijzondere klimatologische omstandigheden maken de teelt van slechts een beperkt aantal meloenen mogelijk.

Maar tegelijkertijd hebben watermeloenen en meloenen die in dit land worden geteeld, vrij hoge kosten. Vooral meloenen zijn beroemd

Yubari, die alleen in het noordelijke deel van Japan wordt verbouwd.

Twee meloenen van dit ras werden in 2018 op een veiling gekocht voor een recordbedrag van $29.000. Dit gebeurde voor reclamedoeleinden, ter ere van het 30-jarig jubileum van een van de Japanse bedrijven. De aangekochte meloenen stonden uitgestald in het kantoor van het bedrijf. Later werden ze geheel gratis getrakteerd op gasten en medewerkers van het bedrijf.

Nummer 3. Kaviaar Almas

Velen zijn er al lang aan gewend zwarte kaviaar als de duurste ter wereld te beschouwen. Maar dat is niet zo. In de Kaspische Zee leeft een unieke soort beluga – Almas. Albinovissen spawnen goudkleurige eieren.

Bovendien wordt gesteld dat het paaiproces slechts eens in de 100 jaar plaatsvindt. Deze twee kenmerken hebben een grote invloed op de kosten van deze kaviaar. Deze delicatesse is zonder twijfel een van de zeldzaamste ter wereld en de kosten bedragen 32 duizend dollar per kilogram.

Nummer 2. Chocoladedessert

De beroemde Engelse chef-kok Mark Guibert werd beroemd door het maken van het duurste dessert ter wereld, dat 34 duizend dollar kostte.

Chocoladepudding bevat 4 soorten van de beste Belgische chocolade, wat de smaak nu al onvergetelijk maakt. Daarnaast zijn de ingrediënten van het gerecht stukjes sinaasappel en perzik.

Het hoogtepunt van het recept is de toevoeging van kaviaar, die vooraf is gedrenkt in dure mousserende wijn. Een belangrijke toevoeging aan de kosten van het gerecht is de decoratie, waarvoor speciaal bladgoud wordt gebruikt.

Nummer 1. Italiaanse witte truffels Alba

De Italiaanse stad Alba, gelegen in Noord-Italië, is over de hele wereld beroemd vanwege zijn jaarlijkse witte truffelveilingen. Tijdens de maanden oktober en november trekken fijnproevers uit de hele wereld naar deze provinciestad om langverwachte boodschappen te doen.

Maar naast de gewone liefhebbers van dergelijke paddenstoelen, die zeker rijke mensen zijn, komen er bij Alba ook liefhebbers van unieke producten die bereid zijn exorbitante bedragen te betalen voor unieke exemplaren.

Witte truffels, met crèmekleurig vruchtvlees en een unieke smaak, ontlenen hun naam aan de stad Alba, in de omgeving waar ze worden verzameld. Deze zeldzame exemplaren worden verkocht voor 160 duizend dollar per 1,5 kilogram. Dit is een recordwaarde voor alle bekende voedselverkopen ter wereld.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips