Plastic containers als nieuw reinigen: Voeg dit toe aan het waswater

Средства для уборки

Alle plastic bakjes (vooral de transparante) hebben één gemeenschappelijk probleem: na het eerste gebruik zien ze er niet meer schoon uit.

Noch een vaatwasser, noch dure afwasmiddelen kunnen het product zijn oorspronkelijke uiterlijk teruggeven.

Maar huisvrouwen zijn niet van plan om op te geven: ze hebben een effectieve methode gevonden die hen helpt plastic containers schoon te maken.

Inweken met handdesinfecterend middel

Het lijkt misschien verrassend, maar het meest voorkomende handdesinfectiemiddel kan de kleur van plastic containers herstellen.

Breng het product eenvoudig op de vlek aan en laat het een uur staan.

Na 60 minuten moet het resterende desinfectiemiddel worden uitgegoten en het plastic worden afgeveegd met een papieren handdoek.

De belangrijkste voorwaarde voor het succesvol voltooien van de procedure is de aanwezigheid van alcohol in het ontsmettingsmiddel.

Hoe u de levensduur van plastic containers kunt verlengen

Vermijd het gebruik van schuurpoeders en metalen sponzen om containers te wassen; deze laten krassen achter waarin vuil zich ophoopt.

Plaats geen warm voedsel in containers. Wacht in plaats daarvan tot het is afgekoeld.

Plaats geen voedsel dat tomatenpuree of ketchup bevat in plastic bakjes in de magnetron. Voor dit doel is het de moeite waard om glazen containers te gebruiken.

Wanneer u bakjes in de vaatwasser afwast, plaats ze dan op het bovenste rek om plastische vervorming door de nabijheid van het verwarmingselement te voorkomen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips