Hoe geranium water te geven zodat hij in de winter bloeit: beproefde manieren om de plant in het koude seizoen te laten genieten van bloemen

герань

Kamergeranium is een geweldige plant die met de juiste verzorging zelfs in de winter kan bloeien.

Ervaren bloemenkwekers kennen de geheimen van het stimuleren van de bloei van deze prachtige plant tijdens korte daglichturen.

Basisregels voor water geven

Een goede watergift is een sleutelfactor voor een succesvolle bloei van geraniums. In de winter heeft de plant matig bodemvocht nodig.

Geraniums moeten worden bewaterd met warm, bezonken water wanneer de bovenste laag van het substraat 2-3 centimeter droogt. Overmatig vocht kan leiden tot wortelrot en gebrek aan bloei.

Minerale supplementen

Speciale meststoffen voor bloeiende planten helpen geraniums in de winter knoppen te vormen.

Fosfor-kaliumverbindingen worden eens in de twee weken aangebracht, afgewisseld met complexe bemesting. De concentratie van de voedingsoplossing moet lager zijn dan aanbevolen op de verpakking, omdat de plant zich in de winter langzamer ontwikkelt.

Folkmedicijnen voor stimulatie

Gistoplossing wordt beschouwd als een effectieve natuurlijke bloeistimulator. De infusie wordt bereid met een snelheid van 10 gram verse gist per liter warm water.

Na infusie gedurende twee uur wordt de oplossing verdund met water in een verhouding van 1:5. Het voeren wordt één keer per maand uitgevoerd.

Bananenmeststof

Bananenschillen bevatten veel kalium, wat nodig is voor de vorming van knoppen.

De gemalen schil wordt een week lang in water gegoten, waarna de resulterende oplossing wordt verdund met water in een verhouding van 1:3. Deze infusie wordt gebruikt om geraniums eens in de twee weken water te geven.

Gebruik van houtas

Asoplossing wordt een uitstekende bron van micro-elementen. Een eetlepel as wordt in een liter heet water gegoten, een dag bewaard en gefilterd.

De resulterende oplossing wordt gebruikt om de geranium twee keer per maand water te geven, afgewisseld met andere meststoffen.

Vitamine oplossingen

Een oplossing van vitamine B1 stimuleert de vorming van bloemknoppen. Eén ampul van de vitamine wordt opgelost in een liter water en gebruikt om de plant te besproeien.

De procedure wordt eens in de twee weken uitgevoerd, afgewisseld met water geven aan de wortel.

Gunstige omstandigheden creëren

Geranium heeft goede verlichting nodig om bloemstengels te vormen. De plant wordt op zuidelijke of oostelijke ramen geplaatst en indien nodig wordt voor extra verlichting gezorgd.

De optimale luchttemperatuur in de winter is 18-20 graden, zonder plotselinge veranderingen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips