Wat te doen als het stopcontact steeds uit de muur valt?

розетка

Als het stopcontact eruit valt en aan de muur hangt, dan is dit erg gevaarlijk en ook lelijk. Dit is het overwegen waard als het stopcontact dagelijks wordt gebruikt.

Dit soort problemen met een stopcontact kan in elk appartement voorkomen, dus u moet weten hoe u dit kunt oplossen.

Een stopcontact kan om verschillende redenen uit de muur vallen. De boosdoener kan een slechte kwaliteit van de socket zelf zijn, bedieningsfouten of een onjuiste installatie bij het installeren van de socket. In feite is dit niet zo belangrijk, omdat het stopcontact op de een of andere manier gerepareerd moet worden.

Als u de storing negeert, kan er kortsluiting ontstaan. Het gebeurde ook dat dergelijke stopcontacten brand in het appartement veroorzaakten.

Als het stopcontact al wiebelig is, moet het worden gerepareerd en niet “voor later” worden uitgesteld. Er zijn twee opties om dit probleem op te lossen.

U kunt eenvoudig een goede elektricien bellen die dit probleem snel en goedkoop kan verhelpen. Maar u kunt proberen het zelf te repareren.

Hier moet je alles zorgvuldig en zorgvuldig doen. Eerst moet u de stroom naar het stopcontact uitschakelen. Om dit te doen, schakelt u de machine uit in het distributiepaneel. Controleer met een indicatorschroevendraaier of er geen elektriciteit in het stopcontact zit.

Meestal bungelt de fitting en valt eruit als de schroeven in de bevestigingen los zitten. Alles is hier eenvoudig. Draai ze met een schroevendraaier volledig vast.

Vaak valt het stopcontact eruit doordat de stopcontactdoos niet in de muur is bevestigd. In een dergelijke situatie wordt het zoveel mogelijk aangedrukt en zijn de zijkanten bedekt met stopverf.

Soms knijpen ze, om de koker te herstellen, eenvoudigweg de pootjes van de koker met een tang eruit. Maar als dit al eerder is gedaan, zijn de bevestigingsmiddelen waarschijnlijk al versleten. In deze situatie moet de gehele binnenkant van het stopcontact worden vervangen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips