Hoe je niet aan geld moet denken: 10 geheimen van rijkdom die miljonairs je niet zullen vertellen

деньги

In de moderne wereld spelen succes en financieel welzijn een belangrijke rol in het leven van elke persoon. De weg ernaartoe is echter niet altijd duidelijk en eenvoudig.

Het is belangrijk om te begrijpen dat succes begint met de juiste mentaliteit en benadering van geld.

In deze tekst zullen we kijken naar de belangrijkste principes die u niet alleen zullen helpen rijkdom te vergaren, maar ook te leren hoe u deze effectief kunt beheren.

Van het evalueren van uw aankopen tot het investeren in uw eigen opleiding: elk van deze stappen brengt u dichter bij financiële onafhankelijkheid en succes. Begin vandaag nog met het veranderen van je leven!

De beste tijd voor succes

Er is geen beter moment om succesvol te worden, snel te veranderen en rijkdom op te bouwen dan nu. Hoe je vandaag leeft, bepaalt wat je in de toekomst zult worden.

Kijk in de verte

Wanneer u iets koopt, evalueer het artikel dan altijd op het langetermijneffect.

Dat wil zeggen, kijk niet naar hoeveel u formeel gaat uitgeven, maar naar welke middelen, welke investeringen het in de toekomst zal vergen (niet alleen financieel, maar ook arbeid of tijd).

Ongezonde houding ten opzichte van geld

Veel mensen ervaren twee tegengestelde emoties ten opzichte van geld: liefde en haat. Ze vinden het geweldig omdat ze kunnen winkelen en positieve emoties kunnen opdoen.

Ze haten omdat als ze niet genoeg hebben, ze het gevoel hebben dat geld hun leven beheerst. Als er geen geld is, gaan mensen schulden of kredieten aan. Vermijd emotionele aankopen en creditcards.

Onjuiste programmering

De meeste mensen beschouwen geld als waardevol. Dit is verkeerd. Geld zijn slechts stukjes papier. Als je doel is: ‘Ik wil een miljoen dollar’, is het zinloos.

Wat je eigenlijk zegt, is dat je een heleboel papieren wilt. Zorg ervoor dat je doel realistisch is en niet alleen maar geld wil. Dit is de reden waarom rijke mensen hun rijkdom niet in geld bewaren.

Geld versus waarde

Geld groeit vanzelf als we ons richten op het creëren van waarde. Je moet leren waarde te creëren die anderen nodig hebben.

Dan verdien je goed geld. Waarom verliezen veel mensen die geld winnen in de loterij het snel? Omdat ze niet wisten hoe ze moesten creëren en geen waarde creëerden.

Hoe je niet moet denken

Als je omgeving een negatieve houding ten opzichte van geld heeft, zegt dat geld slecht is en rijkdom mensen bederft, is het onderbewustzijn geprogrammeerd tegen het bereiken van rijkdom. Deze aanpak moet veranderd worden.

Aankoopbeoordeling

Een van de slechte gewoonten is dat we nooit nadenken over hoeveel een aankoop daadwerkelijk kost. We weten niet hoeveel uren werk, energie en moeite we zullen moeten investeren om dit of dat ding te kunnen betalen.

Maak er een gewoonte van om een ​​aankoop te evalueren voordat u deze doet. Bedenk hoeveel geld u zou verdienen als u dit bedrag verstandig zou beleggen.

Geld gebruiken kost geld

Wij rekenen een commissie voor de financiële transacties die wij uitvoeren. Veel mensen letten hier niet op, maar het gaat vaak om een ​​groot bedrag.

Bent u bereid om meer dan 15% van uw werkdag te verspillen omdat u geld opneemt bij de geldautomaat van iemand anders?

Succesvolle mensen bewaren hun rijkdom niet in geld

Rijke mensen hebben bezittingen, arme mensen hebben leningen, schulden en verplichtingen. U moet uw vermogen in activa bewaren om het tegen inflatie te beschermen.

Investeer in je opleiding

Opleiding is uw meest waardevolle bezit. Door nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, kun je meer verdienen.

Of leer zakelijke vaardigheden en zorg ervoor dat niet jij geld verdient, maar anderen geld voor jou verdienen.

Eerder heb ik gesproken over hoe u de uwe kunt verbeteren en meer werk gedaan kunt krijgen met minder moeite.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips