Hoe u het kachelrooster eenvoudig kunt reinigen van sporen van vet en koolstofafzettingen: een truc voor gevorderde huisvrouwen

плита

Na een tijdje verschijnen er op elk rooster sporen van vet en roet. Dit zal niet alleen het uiterlijk van de kachel verpesten, maar ook het koken verstoren.

Om dit te voorkomen, moet u het rooster regelmatig reinigen. Hiervoor zijn verschillende methoden. Ze zullen verschillen afhankelijk van de grondstoffen waaruit het rooster is gemaakt.

Als de zaak vergevorderd is, is het onwaarschijnlijk dat u de grill met één product kunt reinigen. U zult een aanvullende methode moeten gebruiken.

Om te beginnen wordt het rooster bijvoorbeeld 2-3 uur in een speciale reinigingsoplossing gedrenkt, en dan moet u, afhankelijk van het materiaal, een ander product voor het rooster kiezen.

Gietijzeren rooster

Om zo’n rooster schoon te maken, mag je geen agressieve middelen gebruiken (bijvoorbeeld om een ​​auto schoon te maken) of sterke mechanische kracht gebruiken.

Dit kan ertoe leiden dat het rooster eenvoudigweg afbrokkelt. Bovendien kunnen dit soort roosters niet in de “vaatwasser” worden gewassen.

Het is beter om het gietijzeren rooster te wassen met frisdrank, azijn en mosterd.

Ook wordt het rooster gereinigd door calcineren. Om dit te doen, wordt het gecalcineerd in vuur, heet zand of met een steekvlam. Het belangrijkste is om dit te doen met inachtneming van de veiligheidsregels.

Stalen en geëmailleerde roosters

Geëmailleerde en stalen roosters kunnen niet worden gereinigd met metalen borstels of met agressieve chemicaliën die daar niet voor bedoeld zijn. Het wordt ook afgeraden om ze in de vaatwasser te wassen.

Wanneer er defecten aan de grille verschijnen, zal er na een tijdje corrosie op ontstaan.

Dergelijke roosters kunnen, net als gietijzeren, worden gereinigd met een mengsel van frisdrank, mosterd en azijn.

Daarnaast gebruiken ze speciale wasmiddelen voor het afwassen van zeer vuile vaat, bleekmiddelen en schoonmaakproducten op alkalibasis.

Zetmeel wordt ook gebruikt als een volksremedie. Als het rooster niet beschadigd is, kan het in de vaatwasser worden gewassen. Het wordt niet aanbevolen om dit soort roosters te verwarmen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips