Hoe je een tapijt schoonmaakt om de pool niet te verpletteren, maar op te tillen: een lastige manier

Ковры

We kopen tapijten in de hoop comfort, warmte en gezelligheid te krijgen.

Na verloop van tijd kan zelfs tapijt van de hoogste kwaliteit echter zijn oorspronkelijke uiterlijk verliezen en daarmee ook de functies die het voorheen vervulde.

We zullen u vertellen wat u met vloerbedekking moet doen en, omgekeerd, wat u niet moet doen, zodat de pool niet gaat liggen, vervaagt of zijn aantrekkelijke uiterlijk verliest.

Wanneer u het tapijt niet zelf mag reinigen

Als u de eigenaar bent van een duur product gemaakt van natuurlijke materialen, kunt u beter niet proberen het zelf op orde te brengen. Omdat dergelijke tapijten gemakkelijk beschadigd raken, kunt u de zorg ervan toevertrouwen aan stomerijspecialisten die professionele producten zullen gebruiken.

Hoe een gebroken stapel op te tillen

Zout, frisdrank, zetmeel of zemelen helpen de pool van tapijt te herstellen als deze door opgehoopt stof gekreukt is.

Strooi een van deze producten over het oppervlak van het tapijt, laat het 15-30 minuten intrekken en verwijder het vervolgens met een bezem of stofzuiger.

Om gemakkelijker deeltjes te verzamelen, kunt u een borstel gebruiken met licht vochtige, middelharde borstelharen, die in de richting van de pool beweegt en erop let dat u het tapijt niet nat maakt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips