Een wasmachine ontkalken: een truc met citroenzuur

стиралка

De grootste vijand van een wasmachine is kalkaanslag. Het verschijnt zelfs als er perfect schoon water uit de kraan stroomt.

De hoge temperaturen waarbij kleding doorgaans wordt gewassen dragen ook bij aan de afzetting van poederdeeltjes op het verwarmingselement en de vorming van kalkaanslag.

U kunt kalkaanslag uit uw apparaat verwijderen, niet alleen met behulp van professionele en algemeen geadverteerde middelen.

De volksmethode om een ​​wasmachine met citroenzuur schoon te maken is veel goedkoper en tegelijkertijd zeer effectief.

Een wasmachine schoonmaken met citroenzuur

Leeg de trommel met wasgoed voordat u uw wasmachine ontkalkt met citroenzuur.

Giet maximaal tweehonderd gram citroenzuur in het poedercompartiment (u kunt het zuur rechtstreeks in het vat gieten).

Gebruik geen citroensap in plaats van de wasmachine schoon te maken met citroenzuur, omdat de concentratie ervan veel lager is dan die van zuur. Zet de wasmodus op de maximale duur en de temperatuur op 90-95 graden en start de machine.

Het is noodzakelijk om het bedieningsapparaat te controleren, omdat Tijdens het schoonmaken kan er een stukje kalk van het verwarmingselement vallen en in het afvoergat vallen. Als u een karakteristiek zoemend geluid hoort, moet u de machine uitschakelen, een stukje kalk verwijderen en het apparaat vervolgens weer inschakelen, zodat het geselecteerde programma wordt voltooid.

Wanneer de machine het programma heeft voltooid, opent u de opening voor het laden van wasgoed en inspecteert u zorgvuldig de rubberen elementen van de trommel – hebben zich daaronder kleine stukjes kalk opgehoopt? Verwijder ze als je ze vindt en veeg de elastiekjes af met een doek.

Nadat u de machine op deze manier heeft schoongemaakt, kunt u veilig doorgaan met de volgende wasbeurt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips