Zelfs bij een ervaren huisvrouw kan er in de keuken een incident gebeuren.
Door onzorgvuldigheid of om een andere reden vallen eieren uit je handen of rollen ze van tafel.
Natuurlijk, als je van grote hoogte valt, barst de kwetsbare schaal en verspreidt het wit en de dooier zich in een onsmakelijke plas op de vloer.
Wat is gebruikelijk om in dergelijke situaties te doen? In de regel pakken schone huisvrouwen inderdaad een doek of proberen ze een stroperige substantie op te vangen met een servet.
Maar dit is fundamenteel verkeerd – als je al in een soortgelijke situatie bent beland, weet je waarschijnlijk waarom: deze gebruikelijke schoonmaakmiddelen smeren gewoon “kippenkaviaar” op de vloer.
In plaats daarvan moet je slim zijn en het meest gewone zout inslaan: of het groot of klein is, is niet zo belangrijk.
Schud het rietje dus direct over het gebroken ei en laat het 10-15 minuten met rust.
Deze tijd is voldoende om het zout de structuur van het eiwit te laten vernietigen: als resultaat zal het veel harder en dikker worden, en je kunt het gemakkelijk met een papieren handdoek van de vloer verwijderen – er zullen geen sporen achterblijven.