Welke bomen mogen volgens borden niet op het terrein worden geplant: groene taboes in je tuin

Дерево

Populaire wijsheid zegt: niet alle bomen brengen welvaart. Sommige planten kunnen, volgens overtuigingen, een ramp brengen voor het huis en zijn bewoners.

Kennis van deze tekens helpt tuinders niet alleen een mooie, maar ook een harmonieuze plek te creëren, vrij van negatieve energie.

Aspen: vampierboom

Sinds de oudheid wordt esp beschouwd als een boom met donkere energie. De mensen geloofden dat ze in staat was de levenskracht uit mensen en dieren te zuigen. Tuinders vermijden het planten van esp dicht bij huis, uit angst voor ruzies en onenigheid in het gezin.

Spar: groenblijvend verdriet

De groenblijvende schoonheidsspar wordt, ondanks zijn populariteit als nieuwjaarsboom, niet aanbevolen voor planten in de buurt van het huis.

Er wordt aangenomen dat scherpe sparrennaalden het geluk van de bewoners van het huis kunnen “prikken”.

Bovendien wordt de donkere sparrenkroon geassocieerd met rouw en verdriet, wat kan leiden tot moedeloosheid en ziekte.

Populier: funderingsvernietiger

Het wordt niet aanbevolen om populier dicht bij het huis te planten, niet alleen vanwege de tekenen, maar ook om praktische redenen.

Het krachtige wortelsysteem kan de fundering beschadigen en overvloedige pluisjes kunnen allergieën veroorzaken. Mensen zeggen dat populier de mannelijke kracht wegneemt en onvruchtbaarheid kan veroorzaken.

Vogelkers: een magneet voor ongeluk

Vogelkers wordt, ondanks zijn schoonheid en aroma tijdens de bloei, beschouwd als een boom die een voorbode is van ongeluk.

Er is een mening dat het boze geesten aantrekt en ziekte kan veroorzaken. Het wordt als bijzonder gevaarlijk beschouwd om vogelkers onder de slaapkamerramen te planten.

Vlierbes: toevluchtsoord van boze geesten

In populaire overtuigingen wordt vlierbes geassocieerd met boze geesten en hekserij. Men geloofde dat de takken ervan werden bewoond door boze geesten die mensen kwaad konden doen.

Tuinders vermijden het planten van vlierbessen op het perceel uit angst voor het aantrekken van negatieve energie en ziekten in huis.

Berk: symbool van eenzaamheid

Het lijkt erop dat de berk een symbool is dat in liedjes en gedichten wordt gezongen. De volkswijsheid raadt echter niet aan om het dicht bij huis te planten.

Er wordt aangenomen dat berk eenzaamheid in huis kan brengen, vooral bij jonge meisjes. Bovendien wordt berk beschouwd als een “huilende” boom, die in staat is om de bewoners van het huis verdriet te bezorgen.

Esdoorn: de huizenbreker

Volgens veel mensen kan Maple onenigheid in het gezin veroorzaken.

Er wordt aangenomen dat deze boom echtgenoten kan scheiden of tot echtscheiding kan leiden. Het wordt als bijzonder gevaarlijk beschouwd om een ​​esdoorn tegenover de voordeur van een huis te planten.

Wilg: bron van tranen

De treurwilg wordt, ondanks zijn schilderachtigheid, beschouwd als een boom van verdriet en tranen. Mensen geloven dat wilg constante problemen en tegenslagen in huis kan brengen. De hangende takken worden geassocieerd met verdriet en verlies.

Rowan: beschermer of vernietiger

Rowan werd in de Slavische mythologie beschouwd als een beschermer tegen kwade krachten. Er is echter een overtuiging dat lijsterbes die dicht bij het huis wordt geplant, het geluk uit het gezin kan ‘zuigen’.

Het wordt aanbevolen om lijsterbes op enige afstand van het huis te planten, zodat deze kan beschermen, maar geen schade kan toebrengen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips