Rijst in het dagelijks leven: 5 onverwachte toepassingen waarvan je nog niet wist

Крупы

Elke huisvrouw heeft rijst in haar keukenkastje. Rijstgranen zijn erg gezond en smakelijk. Het bevat koolhydraten die nodig zijn voor het menselijk lichaam.

Rijst kan echter niet alleen als voedsel worden gebruikt.

Onrijpe vruchten

De vruchten worden geplukt voordat ze tijd hebben om te rijpen. Velen van hen rijpen onderweg naar de winkel. Maar in de winkels kun je ‘groene’ producten tegenkomen.

Om ze thuis snel te laten rijpen, kun je rijst gebruiken.

Om dit te doen, giet je de ontbijtgranen in een bord, doe je het fruit en bedek alles met een handdoek. Het rijpen kan een paar uur tot een dag duren.

Zal de smartphone redden

Als uw smartphone per ongeluk in het water valt, kan deze worden hersteld met rijstkorrels. Rijst kan water opnemen.

Zelfs als de telefoon niet wordt ingeschakeld, kan deze weer tot leven worden gewekt. U moet de batterij van de smartphone verwijderen en in een glas rijst doen. In de ochtend kunt u proberen uw smartphone aan te zetten.

De koffiemolen schoonmaken

De koffiemolen moet van tijd tot tijd worden schoongemaakt. Doe je dit niet, dan komt het koffiestof in alle hoeken van de molen terecht.

Hierdoor raakt de molenmotor overbelast, wat invloed heeft op het maalniveau. Je moet rijst in de koffiemolen gieten en op de knop drukken.

Van de rijst mag alleen meel overblijven. Het enige dat overblijft is de koffiemolen af ​​te vegen met een natte doek.

Meststof

Rijstwater kan als meststof worden gebruikt. Het komt erop neer dat het naast veel vitamines en antioxidanten mineralen bevat die nodig zijn voor planten, bijvoorbeeld K, N, P.

Daarnaast bevat rijst veel zetmeel, dat wordt gebruikt om de grond te bemesten.

Om te voeren, giet je rijst in een bord, voeg water toe en wacht 30 minuten. en vervolgens filteren. Rijstwater moet in een pot worden gegoten en de plant water geven.

Slijp het mes

Na verloop van tijd zal elk mes bot worden. Dit gebeurt vaak met een blender. Het veranderen ervan zal duur zijn.

Je kunt rijst gebruiken om messen te slijpen. Rijst wordt in een kom gegoten, de blender wordt erin neergelaten en geactiveerd. Hierdoor worden de messen geslepen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips