Het seizoen van citrusvruchten komt eraan. In de herfst en winter zijn sinaasappelen vooral in trek onder de bevolking.
Winkels en markten bieden fruit van over de hele wereld aan. Het enige dat overblijft is het kiezen van de sappigste en zoetste sinaasappel.
Dit doen is niet zo moeilijk als het lijkt – veel gemakkelijker dan het kiezen van een rijpe watermeloen. Het is alleen belangrijk om de volgende regels te volgen.
Regel één: maat
Grote sinaasappels zijn niet altijd zoet en sappig. Hun vlees is vaak droog en heeft een bleke smaak.
Middelgrote vruchten daarentegen zijn meestal zoet, sappig en aromatisch.
Het is belangrijk om aandacht te besteden aan gewicht en dichtheid. Je kunt niet fout gaan als je een zwaardere, stevigere vrucht kiest.
Lichte en zachte exemplaren kunnen het beste opzij worden gezet.
Regel twee: geur
Ondanks de verwerking die alle geïmporteerde fruit, bessen en groenten ondergaan, behoudt de sinaasappel een aanhoudend aroma.
Hoe uitgesprokener het is, hoe verser het fruit voor je ligt.
Derde regel: kleur
Sappige sinaasappelen hebben een heldere kleur en uniforme kleur. De huid is glad en zonder beschadigingen.
Je kunt ook aan de schil zien of de vrucht waar je naar kijkt een dikke schil heeft of niet. Deze kwaliteit wordt meestal aangegeven door de poreuze huid.