Voordat u rozijnen eet, moeten ze worden geweekt.
Anders blijven er vuil en stof op het oppervlak van het product achter.
Bovendien blijven de chemicaliën die voorheen werden gebruikt bij de verwerking van krentendruiven bestaan.
Er zijn verschillende belangrijke regels voor de procedure.
Helaas weten niet alle fijnproevers ervan. Hierdoor blijven rozijnen gevaarlijk om te eten.
Hoe rozijnen op de juiste manier te weken
Spoel het product eerst af door een ermee gevulde zeef onder de kraan te plaatsen.
Breng het gedroogde fruit vervolgens over in een diepe bak en vul deze met heet water. De vloeistoftemperatuur moet 40-50 graden zijn.
De inweektijd moet minimaal 15 minuten bedragen. Of beter nog, 20-30 minuten.
Het is alleen mogelijk om rozijnen van vuil en “chemicaliën” te ontdoen als aan deze voorwaarde wordt voldaan.
En dan alleen als het om een redelijk vers product gaat.
Als de rozijnen oud zijn of een sterke chemische geur hebben, moet het product enkele uren worden geweekt. Anders blijven de rozijnen niet geheel geschikt voor consumptie.