Hoe augurken te bewaren na het openen van de pot: “mosterd” lifehack

Соления

Vind je het leuk om te rijden? Ik hou er ook van om sleeën te dragen! Deze onuitgesproken regel geldt ook voor augurken.

Het klinkt als volgt: als je van ingemaakte komkommers en tomaten houdt, dan hoef je alleen maar kennis te maken met de regels voor het bewaren ervan.

Er zijn hier twee opties: eet de volledige inhoud van de pot op nadat deze binnen 1-2 dagen is geopend, of gebruik de zogenaamde ‘mosterd’-levenshack.

Anders loop je het risico de bereiding te vergeten – na een week worden de groenten zuur en moet een bijna volle pot met bereidingen in de prullenbak worden gegooid.

Om de houdbaarheid van augurken te verlengen, moet je een beetje mosterd en gekookt water mengen tot je een dikke pasta krijgt.

Deze substantie moet op een stuk gaas worden geplaatst en met hetzelfde stuk er bovenop worden afgedekt.

Nu moet je de pot met geconserveerd voedsel afdekken met dit gaasje, en je moet er nog een deksel op doen.

Dankzij dit laagje mosterd blijven de broodjes langer lekker, omdat bacteriën zich niet vermenigvuldigen in het potje.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips