Waarom zijn sponzen voor gerechten in verschillende kleuren een marketingtruc of voor schoonheid? Niet iedereen weet het juiste antwoord

Уборка

Afwassponzen zijn niet voor niets kleurrijk. Maar dit wordt niet gedaan om de aandacht van huisvrouwen in de winkel te trekken, of zelfs om huisvrouwen niet in verwarring te brengen over het doel van meerdere sponzen die tegelijk worden gebruikt.

In feite verschillen ze allemaal in de mate van stijfheid van de laag.

Geel

Het product is bestand tegen het verwijderen van vuil en het harde deel ervan wordt als het zachtst beschouwd. Dit is het type spons dat wordt aanbevolen voor het afwassen van dunne glazen glazen en ander serviesgoed.

Blauw

Het wordt als de zachtste beschouwd en is qua eigenschappen vergelijkbaar met de gele spons. Kan worden gebruikt voor het dagelijks kreuken van serviesgoed, inclusief glas – het laat geen schade achter.

Maar deze producten zijn niet bestand tegen oude vlekken.

Rode (oranje) kleur

Dit is het voorzichtig verwijderen van gedroogd voedsel.

De spons kan ook worden gebruikt voor het wassen en verzorgen van emaille- en teflonoppervlakken. Maar sterke koolstofafzettingen zijn te veel voor haar.

Groente

Het wordt als de sterkste beschouwd en kan daarom niet alleen de resten van gedroogd vet en verbrand voedsel verwijderen, maar zelfs kleine krasjes achterlaten op delicate voorwerpen.

Zwart

Dergelijke producten zijn zeldzaam en de dichtste.

Vuil, hardnekkige vlekken en zelfs koolstofaanslag kun je verwijderen, maar er ontstaan ​​wel krassen.

Daarom worden zwarte sponzen het vaakst gebruikt voor huishoudelijke doeleinden: het reinigen van sanitaire voorzieningen en het verwijderen van kalkaanslag.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips